Traditionsrigt travløb aflyst på grund af regn: Banen er for glat

Alt var klappet og klart til det traditionsrige travløb i Pandrup, men regnvejr natten til søndag endte med at gøre banen så glat, at den udgjorde en sikkerhedsrisiko.

Risikoen var meget reel, men så sent som lørdag aften klokken 19 var meldingen at det traditionsrige hestevæddeløb i Pandrup, der har fundet sted som en årlig begivenhed siden 1934 ville blive gennemført.

- Vi kører på, lød meldingen på hestevæddeløbets Facebook-side efter arrangørerne havde fået markedspladsen i Pandrup vurderet af professionelle, som med under ete døgn til første løb, erklærede banen egnet til trav.

Men regnen, der har silet ned over store dele af Nordjylland det meste af august, slap ikke sit tag i Pandrup, så omkring klokken 8.00 søndag morgen, blev stikket trukket på årets arrangement: Hestevæddeløbet i Pandrup er aflyst.

Sikkerheden kommer først

Regnen havde simpelthen gjort banen for glat, og hvis heste og kuske blev sluppet løs på banen, ville sikkerhedsrisikoen simpelthen være for stor.

Aflysningen udløste naturligvis hængende mundvige, men også flere praktiske problemer. For eksempel havde man til den festlige dag bestilt hele 1000 stykker smørrebrød hos Meny i Saltum - smørrebrød, som nu ikke fik ben at gå på alligevel.

Set på den lyse side betød det dog at borgerne i Saltum og omegn fik mulighed for at opgradere søndagsfrokosten til billige penge. De 1000 stykker smørrebrød blev nemlig til et slagtilbud hvor tre stykker med steg, æg & rejer, rullepølse og meget andet, kunne erhverves for blot 25 kroner.

Tilbuddet blev slået op på Meny i Saltums Facebook-side klokken 08.43 og kun halvanden time senere var alle 1000 stykker afsat.

Kaster sig over næste års planlægning

Efter den ærgerlige aflysning har arrangørerne af hestevæddeløbet i Pandrup på deres Facebook-side takket de mange, der har tilbudt deres hjælp og er kommet med opmuntrende beskeder i forbindelse med aflysningen og i samme opslag erklærer arrangørerne sig klar til at kaste sig over planlægningen af næste års hestevæddeløb:

- Mulerne hang lavt i morges, men med alle jeres kæmpe opbakning, så er vi SÅ klar til at begynde planlægningen af næste års løb, skriver de i opslaget.

Unikt væddeløb

Der har været hestevæddeløb i Pandrup siden 1934 og arrangementet er i dag et af blot væddeløb hvor det er muligt at spille penge på hestevæddeløb udenfor de etablerede trav- og galopbaner.

Hvis arrangementet var blevet gennemført havde de hesteinteresserede kunnet se frem til hele 11 løb på markedspladsen i Pandrup.


Seneste nyt

fra Nordjylland