Træt af fart på Gjøl

På Gjøl er en flok elever blevet rigtig godt trætte bilister, der kører for stærkt. Derfor har de på eget initiativ foretaget en undersøgelse af tempoet i byen, og nu opfordrer de bilisterne til at sænke farten.

5. Klasse på Gjøl skole har valgt at træde på bremsen. Eleverne har foretaget farmålinger inden for bygrænsen i Gjøl. Og målingerne viser, at over halvdelen af bilisterne kører over de tilladte 50 kilometer i timen.

- Vores klasse kunne rigtig godt tænke os, at bilerne kørte lidt langsommere, fordi det er ikke så rart at blive overhalet af en bil, der kører 70 km i timen, når man cykler, fortæller Oliver Purkkær Plaeter fra 5. klasse.

Eleverne har brugt matematiktimerne på at måle hastigheder på fire strækninger. Og de lokale kan sagtens genkende elevernes billede af bilisternes høje hastigheder.

- Det er da meget tankevækkende. Det er fint, at de har lavet sådan en undersøgelse. Jeg synes, at nogle skal tage det op, for der er nogle, der kører meget stærkt herude, fortæller Lars Petersen, der er brugsuddeler i Gjøl.

For at komme fartdjævlene til livs, hænger eleverne resultatet af deres undersøgelser op i hele byen.

- jeg håber, at bilisterne her på Gjøl kommer til at tænke lidt over, hvor hurtigt de kører, for det kan godt være ubehageligt at cykle, når de kommer med rigtig meget fart, siger Christian Palsgaard Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland