Trafikken ved Rubjerg Knude Fyr glider uden problemer

Hjørring Kommune er glade for, at en stor del af de besøgende ved Rubjerg Knude Fyr har fulgt opfordringen om at tage bussen eller cyklen ud til fyret.

Vejdirektoratet havde frygtet trængsel og lange bilkører på dagen, hvor Rubjerg Knude Fyr skulle flyttes 70 meter længere ind i landet, og Hjørring Kommune havde selv forventet omkring 25.000 gæster på dagen

Derfor var der indkaldt flere shuttle-busser, der skulle fragte de besøgende frem og tilbage mellem de nærliggende byer, ligesom Hjemmeværnet er på stedet, hvor de guider trafikken rundt.

Heldigvis er bekymringerne om trafiktrængslen gjort til skamme, da en stor del af de besøgende har valgt at følge Hjørring Kommunes opfordring om at lade bilen stå og tage cyklen eller bussen ud til fyret.

Det fortæller kommunikationsansvarlig hos Hjørring Kommune Bolette Falbe, da TV2 Nord fanger hende, kort efter fyret er blevet flyttet hen på sin nye plads, hvor det nu skal have støbt sit fundament.

- Lige nu glider trafikken let og elegant. Jeg står selv ved Rubjergvej og kigger, og der kommer en lind strøm af biler, men der er hverken kø eller trafikkaos. Der er rigtig mange gående, siger Bolette Falbe.

- Hele dagen er gået efter planen, og vi har haft god parkeringskapacitet, og shuttle-busserne har været godt fyldte. Især den bus, vi har, der kører mellem fyret og Løkken, har været en stor succes og har haft mange skoleklasser med sig.

Kan opstå lidt kø senere

Samme budskab kommer fra vagtchefen ved Nordjyllands Politi Poul Fastergaard, der fortæller, at han endnu ikke har modtaget nogen henvendelser om lange køer eller trafikuheld ved fyret.

- Vi har to motorcykelbetjente på stedet samt Hjemmeværnet, og jeg har ikke hørt noget fra dem, så jeg formoder, at trafikken glider. Der kan selvfølgelig opstå lidt kø, nu hvor flytningen er overstået. Det vil ikke være overraskende, men så længe det kører, ser det fornuftigt ud, siger Poul Fastergaard.

Bolette Falbe fortæller, at der er en del, der også har cyklet til fyret. Nu, hvor fyret er på plads efter flytningen, er mange mennesker begyndt at forlade området. Budskabet til dem, der forlader fyret, er at have tålmodighed i trafikken og forlade stedet i god ro og orden.

Den sidste shuttle-bus forlader stedet klokken 19.00.

- Der er nogle timer til, men det er vi også glade for. Vi havde regnet med, at det tog længere tid, før fyret var flyttet, og derfor havde vi sat busserne til at køre helt indtil det sene tidspunkt for at have ordentlig tid og kapacitet, siger Bolette Falbe.


Seneste nyt

fra Nordjylland