Trafikradio: Københavnsk lokalstof pladres ud over hele landet

Medierne i hovedstaden bør anskaffe briller, der gør dem i stand til at se ud over egen næsetip, mener Stationsforstanderen.

Har du hørt? Har du hørt? Har du hørt, at en trafikeret vej i udkanten af kongeriget er spærret og trafikken derfor må finde andre veje? Ja, det har du helt sikkert, for siden en bro lørdag aften brasede sammen og lagde sig på tværs af Helsingørmotorvejen, har de landsdækkende medier kørt det store katastrofeberedskab af. Breaking news, livesending, helikopterbilleder og nødplaner: Sådan kommer du alligevel på arbejde.

Men altså. Det er ikke Storebæltsbroen, der er styrtet sammen. Der er ingen døde eller kvæstede. Det er en trafikal forstyrrelse svarende til, hvis eksempelvis Limfjordstunnellen var spærret. Javist, det er nyttig trafikinformation for de mennesker, der til daglig betjener sig af vejen. Det drejer sig om cirka 80.000 biler, samme antal som dagligt passerer gennem Limfjordstunnellen. For alle os andre – og det er rigtig, rigtig mange – er det en nyhed med kort levetid og perifær interesse.

Sagen er, at jo tættere på Rådhuspladsen noget finder sted, jo større eksponering får det i de landsdækkende medier. Uanset hvad det er. Det er sådan set forståeligt nok. For i København bor de fleste. Altså de fleste meningsdannere, politikere, journalister og den slags. Men er der virkelig ikke en voksen til stede på nyhedsredaktionerne i hovedstaden, der kan træde på bremsen og sige prrrrrr til de vilde nyhedsheste?

Det hænder ikke så sjældent, at Limfjordstunnellen er ude af drift – helt eller delvist. Kommer det i landsdækkende medier? Nejda, og det skal det heller ikke. Hvis man bor på Amager eller i Svendborg skal man ikke bruge sin tid på at høre på og om regionale eller lokale trafikproblemer i en anden del af landet. Det er det, man har regionale eller lokale medier til. Således klarede TV2/Nord sammen med Nordjyske, P4 og andre fint dækningen af, at der ikke var nogen togtrafik i Vendsyssel i over et år efter et finsk fragtskib sejlede ind i broen over Limfjorden.

Det ville klæde mediebilledet voldsomt, hvis de hovedstadsbaserede nyhedsmedier anskaffede nogle briller, der sætter bæreren i stand til at se længere end egen næsetip. Måske en sådan investering kunne disse medier måske bekæmpe deres trang til at belemre hele landet med lokalstof fra København, pakket ind i bulder, brag og breaking-bjælker.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland