Trak regentparret til Mariager

Det er en utrolig trofast og respekteret mand, der står bag gryderne på Hotel Postgaarden i Mariager. Køkkenchef Henrik Mikkelsen kan fejre 25 års jubilæum.

Henrik Mikkelsen har været køkkenchef i 25 år på det charmerende Hotel Postgaarden i Mariager. Og i dag kunne han fejre sit jubilæum.

- Jeg har aldrig søgt nye udfordringer, fordi jeg godt kan lide at være her, og der sker noget nyt hver dag, fortæller 50-årige Henrik Mikkelsen, der selv bor tæt på hotellet.

Henrik Mikkelsen er en mand, der skriver historie i et fag med tradition for hele tiden at flytte sig. Kun kokken på kongeskibet Dannebrog har været længere tid på samme arbejdsplads inden for kokkefaget.

Og det var netop Dannebrog med Regentparret ombord, der i maj 1992 i forbindelse med Dronningens 50 års fødselsdag fik Hotel Postgaarden på Danmarkskortet:

- De kom forbi, dagen inden Dronning Magrethe fyldte 50 år. Regentparret kunne rigtig godt lide min mad, især Henrik gav udtryk for sin tilfredshed, siger Henrik Mikkelsen.

Dronningemenuen blev også så populær, at Henrik Mikkelsen i to år stort set ikke bestilte andet end at lave Dronningemenu for gæsterne. Det var fisketallerken, dyremedaljoner og nøddefantasi.

- Ja, der blev virkelig meget at lave. Gæsterne ville spise det, som Regentparret havde spist. Og de ville gerne give gode penge for det, husker Henrik Mikkelsen.

Og det er ikke kun Regentparret Hotel Postgaarden har tjent gode penge på. Kunstnere fra ind og udland har besøgt Postgaarden. Det er lige fra Elton John til Smokey og Kim Larsen.

- Der er et studie nær Randers - PUK-studie, hvor store kunstnere har produceret musik, og så er de altid taget herud for at finde ro og få god mad, fortæller Henrik Mikkelsen.

Og en tilværelse som pensionist trækker slet ikke endnu:

- Nej, jeg bliver ved ind til kroppen ikke kan mere. Jeg elsker at være på arbejde. Det er min store passion.


Seneste nyt

fra Nordjylland