Dødsulykke i Gug: Traktorfører tiltales ikke

Føreren af den traktor, der påkørte og dræbte en 9-årig pige, tiltales ikke for uagtsomt manddrab.

I marts døde en 9-årig pige fra Gug i en tragisk ulykke ved Gug Skole. Pigen var i et buskads nær ved skolen, da hun blev påkørt af en traktor, der med påmonteret buskrydder, var i færd med at foretage et stykke arbejde på skolens område.

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi har netop besluttet, at der ikke skal rejses tiltale for uagtsomt manddrab mod den 23-årige mand, der kørte traktoren den dag.

- Det er efter en grundig efterforskning og juridisk gennemgang af sagen vores samlede vurdering, at den 23-årige mand ikke har udvist en sådan grad af uagtsomhed, at han vil blive fundet skyldig i overtrædelse af straffelovens bestemmelse om uagtsomt manddrab, siger Mette Bøgelund Hansen, advokatchef fra anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Men på baggrund af Arbejdstilsynets undersøgelser i forbindelse med ulykken, har Nordjyllands Politi rejst tiltale mod firmaet, der udførte arbejdet med buskrydderen på Gug Skole. Virksomheden tiltales for overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland