Transformator-station brød i brand

Flere tusind kunder var uden strøm torsdag eftermiddag.

Transformatorstationen Tinghøj, der ligger mellem Rostrup og Valsgaard ved Arden brød torsdag eftermiddag i brand. Det var en kortslutningen i transformatoren, der er på 60 kilovolt, der satte bygningen i brand.

Meldingen om branden kom klokken 15.28 og klokken 17 var den flade tagkonstruktion, i det hus transformatoren står i, stadig i brand.

- Der er godt med ild i en tredjedel af taget, og det vil der være et par timer endnu, fortæller indsatsleder ved Mariagerfjord Kommunes beredskab Caspar Weisberg.

Branden resulterede i strømafbrydelse hos mange elforbrugere. Driftsvagt ved HEF, Himmerlands Elforsyning, Rasmus Hougaard kan ikke sige hvor mange, der har været berørt, men der er tale om flere tusind. De havde klokken 17 alle fået strømmen tilbage.

- Der er kunder der har haft afbrydelse i op til 45 minutter. Vi koblede nettet om i bundter, så der er også nogen der var uden strøm i kortere tid.

- Vi kan ikke garantere at kunder ikke kommer til at opleve kortere strømafbrydelser igen, for nettet er lidt overbelastet nu hvor vi skal hente strømmen fra andre atationer, siger Rasmus Hougaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland