Transportminister lover fortsat ikke en tredje Limfjordsforbindelse

Ministeren var tirsdag kaldt i samråd af tidligere transportminister, der mener Socialdemokratiet løber fra valgløfter.

I Nordjylland stod Mette Frederiksen og andre fremtrædende socialdemokrater i valgkampen og lovede, at de ville gennemføre de samme projekter som blå blok deriblandt en tredje Limfjordsforbindelse. Derfor må det nu komme som et chok at høre ministeren, at man starter forfra, og man ikke føler sig bundet af noget.

Sådan lød det fra tidligere transportminister Ole Birk Olesen (Liberal Alliance), der tirsdag har kaldt den nuværende socialdemokratiske transportminister Benny Engelbrecht i samråd om gennemførelse af vejprojekter.

Benny Engelbrecht var ingenlunde enig med sin forgænger og slog fast, at han er klar til at starte forfra med trafikforhandlinger og fordelingen af milliarder til fremtiden motorveje, broer og jernbaner.

Det betyder samtidig, at han holder fast i, at han ikke vil love en tredje Limfjordsforbindelse.

- Den analyse, der er blevet lavet af den nuværende Limfjordsforbindelse, konstaterer, at den heldigvis ikke er i en tilstand, som er nær så slem som antaget. Det kan vi være rigtigt glade for at det ikke ændre for behovet for en tredje Limfjordsforbindelse, men ændrer jo ikke på, at det i sidste ende bliver et spørgsmål om hvad Folketingets partier ønsker at prioritere i en kommende langsigtet investeringsplan, lød det fra ministeren.

Den tidligere regering havde flertal for at bygge en tredje Limfjordsforbindelse over Egholm, men efter valget forsvandt flertallet bag den store infrastrukturpakke og alt er nu kastet op i luften igen. Men en ny forbindelse over Limfjorden er på dagsordenen, forsikrer ministeren tirsdag, hvis altså det er det, et flertal på Christiansborg vil.


Seneste nyt

fra Nordjylland