Transportministeren åben overfor nordlig linjeføring af midtjysk motorvej

Fra Vejdirektoratets forundersøgelse af linjeføringen af en ny midtjysk motorvej. Foto: Vejdirektoratet

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil gerne se nærmere på mulighederne for at sammenkoble en midtjysk motorvej med E45 ved Sønderup. Det er det bedste for Nordjylland, mener Vesthimmerlands Kommunes borgmester.

En ny midtjysk motorvej skal som minimum følge hovedvej 13 og tilkobles den eksisterende motorvej E45 ved Sønderup, hvis det står til Vesthimmerlands Kommunes borgmester, Per Bach Laursen (V). Det har borgmesteren stået fast på, lige siden kommunen fik foretræde for folketingets transport-, bygnings- og boligudvalg tilbage i maj.

Ved det møde var det netop en nordligere linjeføring af en kommende midtjysk motorvej, der stod højest på dagsordenen.

- Vi er derfor glade for, at transportministeren åbner op for at undersøge en nordlig linjeføring i den forundersøgelse, der på nuværende tidspunkt finder sted, siger Per Bach Laursen.

Ønsket om at etablere en ny midtjysk motorvej er sat i værk for at aflaste trafikken på E45, og ifølge Per Bach Laursen vil en midtjysk motorvej styrke hele den nordjyske infrastruktur. Men det kræver dog, at motorvejen får en mere nordlig og vestlig linjeføring. En mulighed, som transportministeren altså gerne vil være med til at diskutere.

- Det er positivt, at vi nu har fået skabt en god debat og dialog om, hvordan en kommende motorvej kan være med til at sikre en stærk, fremtidig infrastruktur i Nordjylland, siger Per Bach Laursen.

Vejdirektoratets forundersøgelse af en midtjysk motorvej på strækningen Give-Viborg-Hobro forventes at ligge klar i sommeren 2019.

Flere nyheder fra TV2 Nord