Tranum Klit Camping reddet fra nedlæggelse

Efter at have læst høringssvarene har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen besluttet at tilføje Tranum Klit Camping, der stod til at lukke, til salgslisten over campingpladser og –arealer.

Egentlig var den lille Tranum Klit Camping ved Jammerbugten dømt til nedlæggelse allerede ved årsskiftet. Det meddelte Naturstyrelsen i begyndelsen af september i år. Og det medførte stærke reaktioner fra både oprørte gæster og den ulykkelige forpagter, Torben Rolighed.

Men nu ser det ud til, at Tranum Klit Camping redder sig fra nedlæggelsen.

Mandag eftermiddag har Miljø- og Fødevareministeriet udsendt en pressemeddelse om, at pladsen nu som de 16 andre statsejede campingpladser vil blive sat til salg. Noget, der i høj grad skyldes de mange høringssvar, ministeriet har modtaget vedrørende lukningen af Tranum Klit Camping.

Nedlæggelse eller overlevelse?

Som del af regeringsgrundlaget skal 17 statsejede campingpladser og skovarealer sælges i løbet af foråret 2018.
I første omgang ønskede Naturstyrelsen dog Tranum Klit Camping nedlagt i stedet for solgt, og derfor kom pladsen ikke med på listen.
Men ud af 22 høringssvar om lovforslaget er de 21 protester mod at nedlægge Tranum Klit Camping, der har eksisteret siden 1960.
Når lovforslaget fremsættes i Folketinget den 15. november, vil Tranum Klit Camping derfor være tilføjet til salgslisten.

- Vi oplevede i høringssvarene, at der er stor opbakning til at bevare Tranum Klit Camping. Derfor har vi valgt at ændre lovforslaget, så campingpladsen kan sælges på lige fod med de øvrige statslige arealer. Det er ikke statens opgave at drive campingpladser, og jeg er sikker på, at private købere kan skabe de helt rigtige rammer, som både campister og lokalsamfund kan få gavn af, uden at hensynet til naturen sættes over styr, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. 

21 protester

Beslutningen glæder Venstres erhvervsordfører Torsten Schack, som har været med til at arbejde for, at campingpladsen kan bevares.

- For mig at se var det en fejl, at Naturstyrelsen ønskede Tranum Klit Camping lukket. Vi har oplevet et meget stærkt lokalt ønske om at sætte pladsen til salg, så en nye ejer kan drive den videre. Ud af de i alt 22 høringssvar, vi har fået på lovforslaget, har de 21 drejet sig om Tranum Klit Camping. Så jeg er meget glad for, at den nu kan bevares, siger Torsten Schack.

Salgene af de i alt 17 campingpladser, herunder Tranum Klit Camping, vil begynde i løbet af foråret 2018, og til den tid står nuværende forpagter Torben Rolighed klar til at give et bud på sin elskede plads. 

- Jeg er klar til at købe, hvis prisen passer. Jeg kan jo godt blive bange for, at nogen vil byde den op i pris. Men vi må se, hvad der sker, når så mange pladser bliver sat til salg på én gang, siger Torben Rolighed.

Tranum Klit Camping lukkede for sæsonen i oktober, og siden har han gået i uvished om, hvorvidt pladsen ville blive lukket eller ej. For han har kunnet fornemme på de 80 fastliggere og flere gæster fra både ind- og udland, at de ville kæmpe endog meget hårdt for at bevare deres sommerferieplet.

- Det er så god en plads med god beliggenhed og dejlig indretning, og vores gæster er utroligt glade for at være her. Der er ingen pladser, der matcher den med indretning og natur. Så jeg er glad for, at vi måske kan drive den videre og gøre nogle af de ting, Naturstyrelsen ikke har villet gøre, mens de havde den, med at vedligeholde bygningerne og sådan, siger Torben Rolighed. 

Se indslaget fra 18. september, da fastliggerne på Tranum Klit Camping fik at vide, at pladsen skulle nedlægges.

Naturstyrelsen har med en uges varsel meddelt lukning af Tranum Klit Camping

Seneste nyt

fra Nordjylland