Travbanen i Aalborg i fare for at bukke under

Danske Spil løber med så stor en del af spille-indtægterne, at Aalborg Væddeløbsbane mangler til driften.

Krisen er så tæt på, at Folketinget i dag har haft spillesagen i samråd.

På Aalborg Væddeløbsbane må de år efter år finde sig i, at spilleindtægterne forsvinder. Det er ikke fordi publikum svigter. Det seneste år har travfolkene i Aalborg lavet en omsætning på over 52 millioner kroner - en vækst på hele 20 millioner kroner i forhold til året før.

-Vi har en utrolig lav avance, når der spilles på heste. Derfor mangler vi penge til driften, siger Michael Korfitsen, direktør på Aalborg Væddeløbsbane.

Danske Spil afleverer halvanden procent til travbanerne. I udlandet er det typisk otte procent - en forskel, der kunne have givet Aalborg Væddeløbsbane tre millioner kroner mere til den årlige drift

Det nordjyske folketingsmedlem Orla Hav har i dag taget kulturministeren i samråd. Uden politisk indgriben frygter han for travbanernes fremtid.

-Så lukker de danske travbaner. Tre af dem er allerede truet. Min frygt, at flere følger efter.Tidligere spillede folk på heste på selve travbanen. I dag kan der spilles hjemme fra computeren eller i spillehaller. Derfor får travbanerne ikke del i så meget af gevinsten. Men det er kun i Danmark. I Sverige og Norge får travfolkene en meget større del af gevinsten, og her klarer de sig også meget bedre end i Danmark, siger Orla Hav, MF (Socialdemokraterne).

Kulturminister Bertel Haarder sendte spillesagen videre til skatteministeren efter samrådet i kulturministeriet.

- Det passer fint, for Danske Spil hører under skatteministeren, siger Orla Hav

 


Seneste nyt

fra Nordjylland