Travl sommer for livreddere i Nordjylland

Foto: Trygfonden

TrygFondens kystlivreddere i Nordjylland havde masser at lave på de nordjyske strande denne sommer.

TrygFondens kystlivreddere lukkede i weekenden deres tårne ned for sæsonen. De kunne se tilbage på en usædvanligt travl sæson hvor der på landsplanblev ydet over 57.000 indsatser af alle slags.

I Nordjylland var livredderne på plads fem steder og det blev til godt 7000 indsatser. Fem af dem var livreddende og 578 var førstehjælpsaktioner. De øvrige indsatser var forebyggende og i meget høj grad oplysende.

- Livredderne skal være der, når der uundgåeligt opstår livstruende situationer. Men en lige så stor og vigtig opgave for livredderne er at forhindre, at badegæsterne kommer helt derud, hvor det bliver livsfarligt. Det har været en rigtig dejlig sommer i Danmark, og når man tænker på, hvor mange badegæster, der har besøgt strandene i år, tillader vi os at glæde os over, at antallet af alvorlige redningsaktioner i år ikke er vokset yderligere. Det tyder på, at de fleste badegæster er gode til at passe på sig selv og hinanden. Og på de strande, hvor vi er til stede, peger tallene på, at vores livreddere har været gode til at gribe ind, før en situation udviklede sig til at være farlig, siger René Højer, der er ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

Alle de fem livreddende indsatser i Nordjylland skete på vestkysten hvor livredderne var til stede i Løkken og Blokhus, og det er et gennemgående tema i TrygFondens evaluering at vestkysten kastede livredderne ud i hårdt arbejde.

- Først var det fralandsvinden, der overraskede og fik flere børn og voksne til at drive til havs. Senere blev den afløst af pålandsvinden, som var skyld i, at rigtig mange blev fanget i revlehuller ved Vesterhavet - bl.a. havde vi en helt ekstrem situation på Henne Strand, hvor livredderne hentede 12 mennesker i land på få timer. Fralandsvind og revlehuller er klassisk farlige situationer, som for os vidner om, at vi fortsat har et vigtigt arbejde med at forebygge og oplyse om badesikkerhed, fortæller Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

Flere nyheder fra TV2 Nord