Tre anholdt efter Brøndbykamp

Nordjyllands Politi kalder det en fredelig kamp, hvor tre personer blev anholdt i forbindelse med kampen. En af dem for vold mod en kontrollør.

Den udsolgte Superligakamp mellem AaB og Brøndby endte ikke kun ud med sportslig succes for Aalborg. Også Nordjyllands Politi betragter håndteringen af de mange fans som godkendt, og mener selv, at den styrkede dialog giver resulterer i mere ro og orden.

Tre personer blev anholdt søndag aften. En yngre mand fra Aalborg overfaldt efter kampen en stadionkontrollør, og blev ude foran stadion anholdt og sigtet for volden. To andre mænd, en fra Aalborg og en fra Brøndby blev anholdt for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen.

Udover anholdelserne kastede afviklingen også en bunke sigtelser af sig, uden det førte til anholdelser. En blev sigtet for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer, da han havde cirka et gram hash med til fodboldkampen, og tre andre personer blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

- Der opstod lidt sporadisk uro omkring stadion efter kampen, så vi i enkelte tilfælde måtte skride ind, men overordnet set opførte det store flertal sig ordentligt - så langt de fleste fik en fredelig fodboldoplevelse. Fra os i politiet skal der derfor lyde stor ros til tilskuerne fra Brøndby og AaB, siger vicepolitiinspektør John Henriksen, der var ansvarlig for politiets indsats.

Nordjyllands Politi var dagen igennem massivt til stede i bybilledet omkring stadion, hvor de blandt andet fulgte Brøndbys fangrupper til og fra toget. Ved store kampe som den mod Brøndby arbejder Nordjyllands Politi på mere dialog, og det ser ifølge vicepolitiinspektøren ud til at give pote.

- Tanken med vores dialogpoliti - der kan genkendes på de gule veste - er, at vi massivt er til stede på gader og stræder for først og fremmest at tale med fans fra både Brøndby og AaB. Vores erfaring er, at en sådan tilgang før, under og efter kampen bidrager til at opretholde ro og orden i gadebilledet, siger John Henriksen.

AaB vandt som bekendt kampen 2-0 på to mål af Lukas Spalvis.


Seneste nyt

fra Nordjylland