Tre børnehaver og 24 lærere skal spares væk

De studerende på University College Nordjylland skal ikke frygte, at deres uddannelser lukkes. Til gengæld mister 40 ansatte deres job. Foto: TV2/Nord

Et sparekatalog lægger op til store besparelser på Børne- og ungdomsområdet i Frederikshavn Kommune.

Lukning af tre børnehaver, færre undervisningstimer i folkeskolen og nedlæggelse af alle aftenskoler og fritidscentre. Sådan kan fremtiden se ud for Frederikshavn Kommune. Børne- og ungdomsudvalget holder nemlig møde i denne uge, og her har de fået besked på, at skære to procent af det nuværende budget. Det skriver kanalfrederikshavn.dk.

Der er udsendt et decideret sparekatalog. Og det er heri, der er en række forslag til, hvordan kommunen kan bespare på børn- og ungeområdet.

Sparekataloget forslår en opsigelse af samarbejdsaftalen med de tre selvejende insitutioner Børnehaven Humlebien og Røde Kors Børnehave i Frederikshavn samt Børnehaven Bispevang i Sæby.

Derudover overvejes det at nedsætte antallet af lektioner i folkeskolen med 1,7 pr. uge - en nedsættelse på fem procent af al undervisning.

Også aftenklubberne og fritidscentrene får det sværere i fremtiden, hvis forslagene vedtages. Frederikshavn Kommune overvejer nemlig at nedlægge samtlige aftenklubber og fritidscentre for at spare 16-17 millioner kroner.

Børne- og ungdomsudvalget har møde på torsdag, hvor det kommende budget er på dagsordnen.