Naturmøde i Hirtshals: Tre dage med debat og naturoplevelser

Torsdag starter Naturmødet, som forvandler Hirtshals til et mekka for blandt andre naturelskere, politikere, børn og videnskabsfolk.

Det er tredje gang Naturmødet bliver afholdt, og i år finder det sted fra den 23.-25. maj.

Naturmødet er et nationalt folkemøde om og i naturen, og ideen er at sætte natur på dagsordenen og opleve, diskutere og debattere vigtigheden af den natur, der omgiver os.

Alle er velkomne på naturmødet, som bliver åbnet torsdag klokken 14 af Hjørring Kommunes borgmester Arne Boelt (Socialdemokratiet) samt Venstres finansminister Kristian Jensen og Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen.

Mange forskellige platforme

I år vil der være otte forskellige platforme, hvor natur vil blive udforsket og debatteret.

Thunderdome er scenen, hvor der vil være debat af mere klassisk karakter. Her vil besøgende torsdag sen eftermiddag kunne overvære en partilederdebat, hvor politikerne skal debattere, hvad de mener, der er vigtigst at gøre for naturen. Det foregår klokken 17 til 18.30.

På platformen Zenit vil interesserede i kunst kunne høre mere om, hvordan kunst påvirker vores handlinger overfor naturen og samtidig på scenen Learn, vil der være en workshop, som sætter fokus på Naturprojekter og stiller spørgsmålet, hvordan vi kommer fra ord til handling.

Søger man noget i den mere underholdende ende, kan man deltage i årets naturquiz: Hvem vil være millionær, arrangeret af Den Danske Naturfond. Det foregår klokken 19 på scenen Roots.

Og efter det kan man høre nogle grusomme godnathistorier fra naturens verden fortalt af de tre biologer Vicki Knudsen, Tobias Sandfeld og Thor Hjarsen.

Men Naturmødet byder ikke kun på debat og snak om naturen. Der vil også være rig mulighed for at få sig en masse naturoplevelser i løbet af de tre dage som for eksempel guidede gåture i Hirtshals by, MBT-ture samt solonedgangsandagt ved Hirtshals Fyr.


Seneste nyt

fra Nordjylland