Tre færdselsuheld inden for en time i Nordjylland

Mandag eftermiddag blev politi og beredskab på mindre end en time kaldt ud til tre færdselsuheld.

Klokken 15.14 får Nordjyllands Politi et alarmopkald om et færdselsuheld ved Hjallerup, der skal vise sig at være det første i en række af uheld på kort tid.

I Hjallerup er tre biler kørt sammen i et harmonikasammenstød. Det sker ud for Hjallerupvej 24, og to bilister bliver herefter kørt på skadestuen til tjek. Den ene bil bliver kørt af en mand på 45 år, den anden bil bliver kørt af en mand på 23 år, og den tredje bil bliver kørt af en mand på 30 år.

Det oplyser Jesper Sørensen, der er vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Kort efter, klokken 15.40, får Nordjyllands Politi et nyt alarmopkald. Denne gang drejer det sig om et solo-uheld på E45 i nordgående retning ved Støvring.

En 37-årig kvinde glider af vejbanen og over i den modsatte side og derefter af vejen. Kvinden har formentlig mistet kontrollen på grund af kraftig nedbør, der har været skyld i aquaplaning. Den 37-årige kvinde slipper med skrækken.

quote Man skal køre efter forholdene. Det er vigtigt at sætte sin hastighed og tilpasse afstanden efter vejr og andre forhold,

Jesper Sørensen, Nordjyllands Politi

Klokken 15.54 får Nordjyllands Politi endnu et alarmopkald, der vedrører et færdselsuheld. Her drejer det sig om et uheld i Frederikshavn, hvor tre biler er kørt sammen.

Uheldet er sket ved Toftegaardsvej og Koktvedvej, hvor en kvinde på 39 år formentlig har overset sin vigepligt ved et venstresving. Kvinden kører ind i en anden bil, og bilerne bliver herefter skubbet over i en tredje bil.

I den 39-åriges bil sidder også kvindens tre-årige søn og en 31-årig kvinde. Alle tre er efterfølgende kørt på skadestuen, men de er udskrevet igen. Den 39-årige kvinde vil blive sigtet for brud på vigepligten.

Selvom det kun er uheldet på E45, der ser ud til at skyldes kraftigt regnvejr, så kan det ikke udelukkes, at det også har været en medvirkende årsag til de to andre uheld, siger Jesper Sørensen fra Nordjyllands Politi. Han opfordrer derfor til, at man tænker sig om, hvis man bliver fanget i en kraftig byge:

- Vi siger altid, at man skal køre efter forholdene. Det er vigtigt at sætte sin hastighed og tilpasse afstanden efter vejr og andre forhold, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland