Tre konservative kandidater til borgmesterposten i Thisted

Det er op til vælgerne at afgøre, hvem der skal være Det Konservative Folkepartis borgmesterkandidat i Thisted Kommune. Tre kandidater er i spil.

Når der til november er kommunalvalg, stiller Det Konservative Folkeparti i Thisted Kommune ikke med én person som borgmesterkandidat.

Tre personer er i spil som borgmesterkandidat for Det Konservative: Torben Overgaard, Jens Kr. Yde og Lene Kjelgaard.

De konservative kandidater bliver opstillet sideordnet, og det betyder, at det er antallet af personlige stemmer, der afgør, hvem der bliver valgt. Det blev afgjort på partiets opstillingsmøde i Snedsted Hallen mandag aften, oplyser partiet i en pressemeddelelse.

quote Det kan nok synes lidt utraditionelt, at vi ikke bare gør som de andre og stiller med én kandidat til borgmesterposten. Men vi har faktisk flere, der er kvalificeret.

Lene Kjelgaard Jensen, konservativ borgmester i Thisted Kommune

- Det kan nok synes lidt utraditionelt, at vi ikke bare gør som de andre og stiller med én kandidat til borgmesterposten. Men vi har faktisk flere, der er kvalificeret. Vi brænder alle for at udvikle Thisted Kommune, og vi synes, den politiske retning er vigtigere end spørgsmålet om, hvem der skal være borgmester, siger Lene Kjelgaard Jensen, der er borgmester i Thisted Kommune, og som er opstillet som nummer tre på den konservative liste.

- I virkeligheden har vi flere stærke bud, som kan komme i spil. Det kan blive Torben Overgaard, det kan blive mig, men det kan naturligvis også blive Lene Kjelgaard Jensen, siger gruppeformand Jens Kr. Yde, som er opstillet som nummer to på listen.

Klar til at tage borgmesterposten

Det Konservative Folkeparti har i dag fire medlemmer af kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune. Ved sidste valg blev Jens Kristian Yde og Poul Hvass Pedersen valgt.

Med tilgangen af Per Skovmose og borgmester Lene Kjelgaard Jensen er den konservative byrådsgruppe siden fordoblet til fire mand.

Selv om partiet ikke stiller med én borgmester kandidat, er de klar til at klar til at tage borgmesterposten, hvis vælgerne giver dem opbakning til det.

- Vores mål er at sikre maksimal konservativ indflydelse i den kommende kommunalbestyrelse, og så vil vi lade vælgerne sætte holdet. Når valgresultatet foreligger og konstitueringsforhandlingerne begynder, så vil vi byde ind med en række erfarne og velkvalificerede kandidater til samtlige poster. Vi er også klar til at sætte os forbordenden, siger Torben Overgaard, der er konservativ spidskandidat til kommunalvalget.

Det Konservative Folkeparti har i dag fire medlemmer af kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune. Ved sidste valg blev Jens Kristian Yde og Poul Hvass Pedersen valgt. Med tilgangen af Per Skovmose og borgmester Lene Kjelgaard Jensen er den konservative byrådsgruppe siden fordoblet til fire mand. Poul Hvass Pedersen ønsker ikke at genopstille ved det kommende valg.

I alt 11 kandidater stiller op til kommunalvalget den 21. november for Det Konservative Folkeparti i Thisted Kommune.

Det er første gang, partiet stiller op til et kommunalvalg på denne her måde.


Seneste nyt

fra Nordjylland