Tre mænd tiltalt for bankbokstyveri

Tirsdag formiddag starter en retssag mod tre mænd, der er tiltalt for tyveri af en bankboks med en gummiged. Mændene er også tiltalt for at have afledt politiet med mindre indbrud i andre banker rundt om i Vendsyssel.

Tirsdag begynder retssagen mod de tyve, der i april 2014 stjal en bankboks. Tre mænd på henholdsvis 29, 48 og 60 år er tiltalt for tyveri af grov beskaffenhed.

Bankboksen, der blev stjålet tidligt om morgen den 17. april 2014, var læsset med 796.700 danske kroner og 6100 euro i kontanter. Men tyvene nåede aldrig at få fat i pengene, da de blev grebet på fersk gerning af politiet. Den ene af mændene er tiltalt for at have påkørt en politibil med gummiged i forbindelse med flugten. Det kan man læse i anklageskriftet forud for tirsdagens retssag.

De tre mænd er også tiltalt for at have begået indbrud i tre andre banker samme nat. De andre indbrud skulle være afledningsmanøvre. De tre andre indbrud skete samme nat i Aabybro, Tårs og Klokkerholm, hvor de blandt andet smadrede ruder, tændte røggranater og smadrede alarmer på hæveautomater.

Alle tre er også tiltalt for 11 villaindbrud, hvor der er stjålet smykker og kontanter. Derudover er en tiltalt et andet tyveri af bankboks med brug af gummiged, der skete tilbage i november 2011. Dette tyveri foregik i Vinderup i Vestjylland og her slap tyvene afsted 4.256.000 kroner i kontanter.

Tyverierne, som er af særlig grov karakter, kan give op til seks års fængsel. Sagen kører over tre dage, og der forventes at falde dom torsdag.

Se overvågningsvideoen fra tyveriet af bankboksen i Brønderslev:


Seneste nyt

fra Nordjylland