Tre millioner kroner til nyt teater i Nykøbing Mors

Foto: Pressefoto - CEBRA Arkitekter

Det nye teater skal være mere end et teater, det skal ifølge planerne være et multifunktionelt kulturhus. Det har Lokale og Anlægsfonden nu støttet op om ved at donere tre millioner kroner til projektet.

Et teater med plads til kampsport, dans og yoga, det er hvad de vil bygge i Nykøbing Mors. Teateret skal fungere som et kulturhus, der tager udgangspunkt i scenekunsten, men hvor der er plads til aktiviteter  

Den nye teaterbygning bliver placeret i tilknytning til Morsø Gymnasium, EUC, HF og VUC og bliver dermed en del af dagligdagen for de studerende. Desuden ligger byggeriet også tæt på byens idrætsfaciliteter. Kulturhuset vil dermed gerne skabe et sted hvor idræt, undervisning og kunst kan mødes.

- Der er tale om et projekt med en innovativ og usædvanlig tilgang til teaterbyggeri. Limfjordsteatret bliver med den nye arkitektonisk udtryksfulde og samtidig multifunktionelle bygning et helt særligt sted, hvor professionelt organiseret teater mødes med selvorganiserede unges aktiviteter og det frivillige foreningsliv. Som noget helt nyt åbner teateret dørene for nye brugergrupper, der normalt ikke ses i teatermiljøet, hvilket vil give et enestående fællesskab mellem udøvere af kunst, kultur og idræt, siger Ola Mattson, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, der netop har støttet projektet med tre millioner kroner. 

Teateret bliver bygget som en cirkelformet bygning i to etager. I alt bliver teateret på 1.668 m² og forventes at koste 26 millioner kroner i alt. Projektet har samlet de 24 millioner ind og mangler dermed kun 2 millioner kroner. 

Flere nyheder fra TV2 Nord