Tre naturbrande i Jammerbugt: Pas på - der er knastørt omkring dit sommerhus

Kombination af tørt græs og vind er livsfarlig, hvis der kommer den mindste gnist. Senest er et område på 1500 kvadratmeter ved Fårup brændt.

Alene i påsken har brandmændene ved Nordjyllands Beredskab i Jammerbugt måtte rykke ud til tre naturbrande.

Senest opstod der to brande i løbet af søndagen: En på Borgvej ved Fårup - og en anden brand på Kringelbækvej nord for Ingstrup. Det får nu indsatsleder Claus Bisgaard Hermansen til at råbe vagt i gevær.

quote Jeg vil stærkt advare imod, at man smider aske fra sin brændeovn ud i naturen.

Claus Bisgaard Hermansen, indsatsleder, Nordjyllands Beredskab

- Jeg vil stærkt advare imod, at man smider aske fra sin brændeovn ud i naturen. Og så skal man være meget forsigtig, når man benytter sin ukrudtsbrænder, for græsset i klitterne i sommerhusområderne er meget brandfarligt, advarer indsatslederen.

Allerede fra nu og hele sommeren skal man være særligt opmærksom på brandfaren.

- Naturen er meget tør lige nu, for det høje græs i klitterne tørrer lynhurtigt, så snart der kommer blæst. Så brænder græsset som krudt, og det går stærkt, advarer indsatsleder Claus Bisgaard Hermansen.

Naturbrand ved Fårup: Naboer hjalp med spande og skovl

quote Stor ros til sommerhusejerne for deres indsats. De holdt ilden nede med spande med vand og skovle.

Claus Bisgaard Hermansen, indsatsleder, Nordjyllands Beredskab

Søndag udbrød der brand i et 1500 kvadratmeter stort sommerhusområde på Borgvej ved Fårup. Heldigvis var snarrådige sommerhusejere hurtigt ude og hjælpe med at begrænse flammerne.

- Stor ros til sommerhusejerne for deres indsats. De holdt ilden nede med spande med vand og skovle, indtil vi kom frem. Det kunne ellers have endt kritisk, hvis ilden havde spredt sig, for mange sommerhuse lå tæt på, fortæller indsatsleder Claus Bisgaard Hermansen.

Branden er nu slukket helt af Nordjyllands Beredskab.
 

Naturbrand nord for Ingstrup: Også her hjalp naboerne

Nordjyske sommerhusejere er tilsyneladende hurtige til at gribe ind ved naturbrande. Også ved søndagens brand i et 300 kvadratmeter stort område ved Kringelbækvej nord for Ingstrup var der hjælp til brandmændene.

- Naboerne var hurtige til at slukke det meste af branden med vand og skovle. Vi hjalp med det sidste, og også denne brand er nu slukket, oplyser indsatsleder Claus Bisgaard Hermansen.
 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland