Tre nordjyske drab i 2010

I år har der været tre drab i Nordjylland. I alle tilfælde er de formodede gerningmænd og kvinder blevet anholdt allerede en dag efter ugerningen.

På landsplan er der gennemsnitligt omkring 50 drab i Danmark årligt. I år har der indtil videre været 46 af slagsen, heraf tre i Nordjylland.

I alle tilfælde har politiet været hurtige til at afregne i Nordjylland. Anholdelser af formodede gerningsmænd er sket senest et døgn efter drabene.

- Det er tilfældigt. Nogen gange tager det længere tid, men i årets tilfælde har sporene peget i en bestemt retning fra start af, så vi har kunnet anholde vores mistænkte hurtigt, fortæller Verner Holm,
politiinspektør hos Nordjyllands Politi.

1. april.  57-årige rumænske Vasili Severin bliver dræbt med kniv på Skovvej i Nørresundby. To mænd og en kvinde bliver anholdt dagen efter.  Den 5. december bliver den 47 årige invalidepensionist John Bystrup Larsen tæsket ihjel i Mou. En 19-årig mand bliver anholdt for drabet og en 28-årig for medvirken dagen efter.

Senest er sagen i Skovsgaard ved Brovst, hvor 43-årige Tina Olsen blev fundet kvalt i sin lejlighed. Også her er den formodede gerningsmand anholdt dagen efter drabet.

Selvom Verner Holm i første omgang kalder det tilfældigt, ligger der lidt ros til den ellers noget udskældte politireform gemt i denne type sager.

- Efter politireformen har vi haft lettere ved at kaste de nødvendige ressourcer efter den her type sager, fordi de bliver efterforsket centralt. Derudover får vi mere rutine, fordi det er de samme folk, der sidder med sagerne, forklarer Verner Holm.

Se hvad der ellers har belastet den centrale efterforskning hos Nordjyllands Politi i 2010 i vores udsendelse i aften kl. 19.30

-


Seneste nyt

fra Nordjylland