Fem nordjyske priser ved Dansk Svømme Award 2016

Masser af hæder til Aalborg Svømmeklub og Hobro Svømmeklub ved Dansk Svømme Award 2016, der blev afholdt tirsdag aften.

De to Aalborg-svømmere Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer var tirsdag aften på scenen for at modtage hver deres pris, ligesom deres træner vandt en pris ved dettes års awardshow for svømmere.

I Cirkusbygningen i København holdt Dansk Svømmeunion tirsdag aften awardshowet Dansk Svømme Award 2016. Det blev til hele fem nordjyske priser:

Mie Ø. Nielsen blev kåret som 'Årets damesvømmer'. Hun blev belønnet for sin position forud for OL i 2016, hvor hun regnes med blandt favoritterne, når OL afvikles i Rio.

Viktor Bromer blev kåret som 'Årets herresvømmer'. Viktor Bromer blev belønnet med titlen for at have fået en 5. plads ved VM i 200 butterfly og en sølvmedalje ved EM på kortbane på 200 butterfly.

Også Aalborg Svømmeklubs cheftræner Eyleifur Jóhannesson løb med en titel. Han blev kåret som 'Årets træner'. Eyleifur Jóhannesson blev nomineret på baggrund af de resultater, han har opnået med Viktor Bromer og Mie Ø. Nilsen.

Hobro Svømmeklub, der normalt ikke får nær så meget opmærksomhed som "storesøster" i Aalborg vandt også en pris tirsdag aften. Her var det den prestigefulde titel som "Årets klub", der tilfaldt Hobro som gør et stort stykke arbejde for at undervise flygtningebørn i svømning. I nominereringen af Hobro Svømmeklub lyder det:

"Klubben tog affære efter, at en syrisk dreng, bosiddende i Hobro, druknede i sommeren 2015. Svømmeklubbens frivillige har lagt rigtig mange timer i deres integrationsprojekt og udvist enestående medmenneskeligt ansvar, og dermed er det lykkedes at integrere en stor gruppe flygtninge i svømmeklubben."

Sidst men ikke mindst vandt Allan Svenningsen fra Aabybro Svømmeklub titlen som "årets official".

 


Seneste nyt

fra Nordjylland