Tre personer fremstilles i grundlovsforhør efter masseslagsmål

Tre af 18 anholdte ved masseslagsmål i Nørresundby bliver fremstillet i grundlovsforhør. Foto: Per Frank Paulsen

Efter masseslagsmål og knivstikkeri tirsdag i Nørresundby har Nordjyllands Politi valgt at fremstille tre personer i grundlovsforhør.

Et større skænderi om penge fik i går to grupper til at ryge i totterne på hinanden på et værksted på Sundholmen i Nørresundby. Politiet rykkede talstærkt ud og anholdt ikke mindre end 18 personer på stedet. 

Tre blev løsladt på stedet, og Nordjyllands Politi har netop besluttet, at tre af de øvrige anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør. 

Klokken 16.09 tirsdag eftermiddag modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at et større slagsmål var i gang i Nørresundby. Der blev straks sendt flere patruljer til stedet. 18 personer af anden etnisk oprindelse end dansk blev anholdt. Tre af de 18 anholdte blev løsladt på stedet, da de var kommet til, efter at slagsmålet havde fundet sted.

Fem af de 15 anholdte havde pådraget sig skader i forbindelse med slagsmålet og er blevet behandlet på skadestuen. To var blevet stukket med kniv, to havde skader efter slag, mens en person havde pådraget sig mindre skrammer.

Aktuelt er to personer stadig indlagt, hvoraf den ene er løsladt, mens den anden, en 46-årig mand, skal fremstilles i grundlovsforhør.

Gerningsstedet er undersøgt og sporsikret, oplyser Nordjyllands Politi. Alle de anholdte er i løbet af aftenen og natten blevet sigtet for vold og afhørt.

På baggrund af de foreløbige undersøgelser og forklaringer er det Nordjyllands Politi opfattelse, at slagsmålet har sit udspring i en uenighed omkring et betalingsspørgsmål mellem en 56-årig og en 46-årig mand.

Den 56-årige mand befandt sig på et værksted på Sundsholmen sammen med sine to sønner og flere bekendte. Den 46-årige ankom til stedet i et privat ærinde, hvorunder han stødte på den 56-årige mand.

- Uenigheden omkring betalingsspørgsmålet blussede da op, og den 46-årige blev forulempet, og han tilkaldte derfor sine to sønner og nogle af deres bekendte. Kort tid efter opstod et større slagsmål, hvorunder de fem personer kom til skade, forklarer vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Tre af de 15 anholdte fremstilles i grundlovsforhør i dag klokken 13.15. Det drejer sig om den 56-årige, den 46-årige og en 23-årig mand. De øvrige anholdte løslades i løbet af dagen, men sigtelserne opretholdes.

Nordjyllands Politi har ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt, da grundlovsforhøret begæres holdt for lukkede døre.

Flere nyheder fra TV2 Nord