Tre røverier på få timer

Her ved NærKØB i Sæby skete der et røveri klokken 16.30. Det er det tredje røveri indenfor få timer i regionen. Foto: Per Frank Paulsen

Her ved butikken i Vodskov dukkede røverne op omkring klokken 15:00. Foto: Rasmus Skaftved / Alarm112Danmark

1 af 2

Hele tre røverier på to og en halv time har ramt Nordjylland. Politiet mener, at det er den samme røver, eller flere røvere i ledtog. Opdateret.

Det første røveri foregik klokken 14:04 i Nærkøb-butikken på Forbindelsesvej 115 i Nørresundby. En ung dansk mand omkring de 20 år, truede sig med en skruetrækker til et endnu ukendt beløb. Derefter stak han af fra købmandsforretningen til fods.

Manden beskrives som almindelig af bygning. Han var klædt i en sort trøje og sorte bukser, og han var maskeret med en kasket og solbriller.

Mindre end én time efter - klokken 15:00 - blev Nærbutikken på Vodskovvej i Vodskov udsat for røveri. Denne gang truede en gerningsmand sig til et ukendt beløb med en kniv. Derefter stak han ligeledes af til fods.

Denne mand beskrives som cirka 25 år gammel og 180 centimeter høj. Han bar en hvid trøje og cowboybukser, og han var maskeret med hvide solbriller.

Klokken 16.30 gik det så ud over endnu en mindre købmandsforretning ved BC Marked på Frederikshavnsvej 23 i Sæby. Det er endnu en gang en forretning i Nærkøb-kæden. Denne gang beskrives manden som værende omkring de 20 år. Også her stak gerningsmanden af til fods, efter han havde truet sig til et mindre beløb med en saks.

Tidligere i dag mente Nordjyllands Politi ikke, at det var den samme røver, men det er der nu tvivl om.

- Alder, størrelse og bygning passer på den samme person. Men det er ikke til at sige, om det er den samme mand ved alle tre røverier, eller om det er flere unge mænd i ledtog, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Peter Redder, til TV2/Nord.

Politiet er dog ikke i tvivl om, at der er en sammenhæng mellem de tre røverier, ligegodt om det er en eller flere gerningsmænd, der er på spil, for fremgangsmåden i røverierne er meget ens.

Vagtchefen er ikke i tvivl om, at manden eller gerningsmændene bevæger sig rundt mellem røverierne i en bil, idet røverierne sker med så korte mellemrum men alligevel tre forskellige steder i regionen. Dog er der endnu ingen vidner, der har set en bil køre fra gerningsstederne.

Nordjyllands Politi hører gerne fra vidner til de tre røverier på telefon 114.
 

Flere nyheder fra TV2 Nord