Tyve i fælden: Tre sigtede for sommerhustyverier i Grønhøj

Nordjyllands Politi har igen fanget indbrudstyve sammen med tyvekoster. Endnu en tyv to er fængslet og yderligere en sigtet.

Den 13. november var der indbrud i tre sommerhuse på Kristavej i Grønhøj og ved hjælp af intens efterforskning og gode tips fra offentligheden, kunne ordensmagten allerede dagen efter skride til anholdelse af tre mænd på den enes adresse i Vrå.

- Vi har i dag fremstillet to af dem på henholdsvis 28 og 24 år i grundlovsforhør, og de blev varetægtsfængslet i fire uger, mens en tredje blev løsladt efter endt afhøring, men vi opretholder sigtelsen mod den sidste, fortæller politikommissær Kenneth Ginnerup fra Nordjyllands Politi. 

Mændene erkendte sigtelserne men kærede varetægtsfængslingen til Landsretten. 

Ved tyverierne er der stjålet både elektronik og andre værdigenstande. 

- De tre mænd er danske, og vi kan ikke afvise, at de kan sættes i forbindelse med andre indbrud begået i regionen på det seneste. Det skal vi afprøve i den kommende tid, siger Kenneth Ginnerup, der mener, at grunden til de mange anholdelser og opklaringer af indbrudstyverier for tiden er helt klar. 

- Vi har sat massivt ind med mandskab og kombineret med mange gode tips fra offentligheden, er vi lynhurtigt kommet på sporet og har kunnet skride til anholdelser. Så - bliv endelig ved med at tippe os, hvis I ser noget mistænkeligt eller har andre tips, lyder hans opfordring. 

Mandag blev to rumænske indbrudstyve anholdt, og tidligere i dag blev to danske mænd på 42 og 55 år fængslet for indbrud og indbrudsforsøg begået i Aalborg og Nibe. 

Mobil politistation i Brønderslev fredag

I forlængelse af ikke mindre end 21 indbrud i Brønderslevområdet siden 3. november sætter politiet sin mobile politistation op i Brønderslev fredag. 

- Vi har brug for oplysninger fra borgerne i Brønderslev omkring indbruddene. Vi ved fra tidligere, at afgørende oplysninger fx har været sendt rundt på Facebook, uden at vi har været bekendt med oplysningerne. Derfor kører vi vores mobile politistation til Brønderslev i morgen fredag og håber, at der er borgere, som vil mødes med os for at dele det, de ved,” siger politikommissær Peter Skovbak fra Nordjyllands Politis efterforskningscenter i Frederikshavn.

Han oplyser, politiet ved samme lejlighed også meget gerne vil rådgive om, hvad man som husejer kan gøre for at forebygge indbrud.

Man kan tale med politiet om indbrud i Brønderslev fredag den 16. november 2018 kl. 10-12 på Løvbjergs parkeringsplads, Arkaden 14, Brønderslev.

Tyvene havde designmøbler fra flere villaer.

Seneste nyt

fra Nordjylland