Tre skoler pillet ud af lukningsmodel

I Vesthimmerlands Kommune er tre skoler nu pillet ud af lukningsforslagene. Tre andre skoler risikerer stadig lukning.

Efter borgermødet i Aars i juni har Ad Hoc gruppen i Vesthimmerland nu justeret dens forslag til, hvordan den kommende skolestruktur i Vesthimmerlands Kommune fremover skal se ud. Forslagene behandles i Børne- og Skoleudvalget på tirsdag.

Forsalg nummer et lyder stadig på den såkaldte "salami-model", hvor alle kommunes skoler skal spare en procentdel hver. Således findes 15 millioner kroner.

Forslag to lyder nu på at lukke tre skoler, nemlig Overlade, Blære og Strandby. Forslaget indeholder nu besparelser for 25,5 mio. kr. og til gengæld også nye investeringer i skoleområdet for 10,5 mio. kr.

Dermed går de tre skoler Ullits, Toppedal og Vestrup nu fri for lukning i denne omgang. Skolerne har været lukningstruede i tidligere strukturmodeller.

- Det er jo en bundet opgave, vi har fået, med at skulle finde de her penge. Vi ville allerhelst have haft flere penge og flere børn, men sådan er virkeligheden bare ikke, og derfor er det her en nødvendig proces, siger formand for Børne- og Skoleudvalget Henrik Dalgaard (K).

Udvalgsformanden lægger ikke skjul på, at han personligt hælder mest til forslag to.

- Jeg mener det bliver for voldsomt for skolerne, hvis alle pengene skal findes ved besparelser alle steder. Og så er jeg meget optaget af, at vi får frigjort nogle penge til 0-5 års området, som har været forsømt, siger Henrik Dalgaard og fremhæver, at der i forslag to også ligger penge (1,5 mio. kr.) til berørte sportshaller, der således kompenseres for manglende indtægt ved skolelukninger.

På tirsdag bliver forslagene behandlet i Børne- og Ungeudvalget. Herfra sendes det videre til behandling i økonomiudvalget og byrådet, hvorefter det sendes i høring.

Den endelige beslutning forventes truffet d. 19. december.


Seneste nyt

fra Nordjylland