Kontrolaktion i Frederikshavn: Tre ud af fire bilister får bøde eller øget afgift

Motorstyrelsen gennemførte torsdag en kontrolaktion ved Frederikshavn, der viste, at tre ud af fire bilister ikke havde deres registrerings- eller afgiftsforhold i orden.

Motorstyrelsen gennemførte torsdag formiddag i samarbejde med Nordjyllands Politi en kontrolaktion ved Frederikshavn.

Her blev et tocifret antal bilister standset, og det viste sig at tre ud af fire bilister ikke havde deres registrerings- eller afgiftsforhold i orden. 

Kontrollen betyder, at en række køretøjsejere nu skal betale fuld afgift af deres køretøjer, ligesom en række virksomhedsejere får en bøde for ikke at have cvr- nummer og virksomhedsnavn på bilen. En udenlandsk bilist havde heller ikke fået danske nummerplader på sin bil, selvom vedkommende bor i Danmark.

- Heldigvis følger de fleste reglerne, men gennem vores målrettede kontrolaktioner kan vi se, at der stadig er behov for os ude på landevejene, siger Motorstyrelsens underdirektør Jørgen Rasmussen.

Motorstyrelsens løbende kontrolaktioner viser, at der er flere tilfælde, hvor køretøjer ikke er registreret korrekt, eller borgere ikke har betalt de afgifter, de burde.

- Langt de fleste danskere vil gerne betale de rigtige afgifter og følge reglerne. Kontrollen kan med andre ord ikke stå alene. Derfor supplerer vi med en vejledningsindsats - og alle bilister, der er i tvivl om reglerne, er meget velkomne til at tage kontakt til os i Motorstyrelsen, siger Jørgen Rasmussen.

Motorstyrelsen vil i år gennemføre kontroller i hele landet.

Motorstyrelsen blev etableret 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag.


Seneste nyt

fra Nordjylland