Tredje Limfjordsforbindelse: Politikere presser på

00:54

Komite fra Nordjylland var i dag på Christiansborg

På Christiansborg pressede en komite af politikere fra Nordjylland på, for at man kommer videre med den tredje Limfjordsforbindelse.

En række nordjyske politikere var torsdag på Christiansborg. Her havde de foretræde for erhvervs- vækst- og eksportudvalget for at tale om den tredje Limfjordsforbindelse.

Komiteen er rejst til hovedstaden for at presse politikerne til at komme videre med planlægningen af den tredje Limfjordsforbindelse. De fortalte blandt andet, hvordan den nuværende trafikale flaskehals hæmmer væksten i havnene Aalborg, Frederikshavn, Hirtshals og Skagen.

Politikerne har allerede i sommeren 2014 truffet beslutning om linjeføringen, men pengene til byggeriet er stadig ikke afsat.

I komiteen var blandt andet Ulla Astman, socialdemokratisk regionsrådsformand i Region Nordjylland, der især kræver, at man fra Christiansborg går i gang med en anlægslov i forbindelse med den tredje Limfjordsforbindelse.  

- Vi har behov for en tredje Limfjordsforbindelse i Nordjylland for at sikre fortsat vækst og udvikling i vores landsdel. Vi har nogle kæmpestore havneudvidelsesprojekter, hvor de siger til os, at vi har en brændende platform, hvis ikke vi kan få gods og passagerer igennem Limfjordskrydsningen, siger Ulla Astman.

- Vi har brug for det næste skridt, vi har brug for en anlægslov og vi har brug for pengene. Vi ved godt, at riget fattes penge. Men vi har behov for at sige, at hvis man vil udvikling og vækst i hele Danmark, så er man nødt til at have en tredje limfjordsforbindelse højt på dagsordenen, siger Ulla Astman.

Ulla Astman mener, at nordjyderne ikke skal betale for at bruge Limfjordsforbindelsen, når den er først er etableret ude i fremtiden.

- Det vigtige for os er, at man sidestiller borgerne i Nordjylland med borgerne i resten af landet. Det vil sige, at vi ikke ska l have en brugerbetaling på en ny tredje Limfjordsforbindelse, siger Ulla Astman.

Men hos regeringspartiet kan man ikke se, hvor pengene skal komme fra på nuværende tidspunkt.

-Det ville være rart, hvis vi kunne have haft checkhæftet frem og sagt tjek, så er den løst. Det er rigtigt, at vi er kæmpe presset på anlægsinvesteringer, og med den økonomi, som vi har overtaget fra den tidligere regering, så er der udsigt til, at vi skal til at reducere i offentlige, siger Torsten Schack Pedersen, nordjysk valgt folketingsmedlem fra Venstre.

Men Torsten Schack Pedersen ser gerne, at regeringen finder pengene frem, så man kan komme videre med at anlægge den tredje limfjordforbindelse.

-Så kan vi få lavet nogle af de anlægsinvesteringer på trafik og transportområdet, som alle råber og skriger på, og der er den tredje limfjordsforbindelse jo klart et af de mere spændende projekter, siger Torsten Schack Pedersen.  

Flere nyheder fra TV2 Nord