Tredje spor ved tunnelen er klar

Arbejdet med de tre spor i sydgående retning ved Limfjordstunnelen er nu færdig. Resultatet bliver ifølge Vejdirektoratet mindre kø i myldretiden.

Der er udsigt til mindre kaos og kø i myldretiden for trafikanter, der benytter Limfjordstunnelen til dagligt. Efter tre måneders vejarbejde, kan trafikanterne på E45 nu tage det nye, tredje spor i sydgående retning syd for Limfjordstunnelen i brug.

- Nu er det op til trafikanterne at få det bedste ud af det ekstra spor. Jeg er sikker på, at rigtig mange af dem vil kunne mærke effekten af det hver eneste dag på vej til eller fra arbejde, siger projektleder i Vejdirektoratet, Shahriar Honar.

Vejdirektoratet har fået plads til det ekstra spor på den trafikbelastede strækning mellem Limfjordstunnelen og frakørsel 24, Øster Uttrup Vej, ved at inddrage en lille del af nødsporet og en del af midterrabatten.

- Vi har lavet beregninger, der viser, at det ekstra spor kommer til at give en meget bedre afvikling af trafikken syd for Limfjordstunnelen. Det medfører en stor forbedring for især de mange pendlere, der kører på strækningen i myldretiden, siger Shahriar Honar.

Vejens stigning lige efter Limfjordstunnelen gør, at hastigheden for den tunge trafik reduceres, hvilket medfører, at den øvrige trafik bliver generet. Det ekstra spor sikrer et bedre flow for trafikanterne og dermed en minimering af kø på strækningen.


Seneste nyt

fra Nordjylland