Trekantsdrama på Aalborg Teater er mere end som så

Onsdag den 8. maj løber premieren på teaterstykket Kreditorer af stablen på Aalborg Teater. Stykket er et klassisk trekantsdrama, men måske ligger der mere bag end som så.

To mænd i kamp om én kvinde.

Det lyder umådeligt meget som et klassisk trekantsdrama – men det er mere end som så.

- Det er det på den måde, at det er skrevet af et menneske, som har levet det her liv – og det kan man mærke, når man ser forestillingen, siger instruktør på forestillingen Kreditorer, Martin Nyborg

Forestillingen Kreditorer handler om et kendt kunstnerpar, Adolf og Tekla, der er indlogeret på et mondænt badehotel, hvor Teklas eksmand, Gustav, tjekker ind med skjulte bagtanker.

Da jeg så det her, og så et trekantsdrama om kærlighed, så tænkte jeg: åh gud, endnu engang. Hvorfor skal jeg undgå at tænke det?”

- En af de ting, der skiller sig ud, det er at vi ikke arbejder med naturalisme i det her rum. Altså vi arbejder ikke med, at de spiller en fiktion, og der er en væg mellem publikum og skuespillere, siger Martin Nyborg.

For at skille sig ud fra andre klassiske kærlighedshistorier har instruktøren arbejdet meget med scenerummet.

- Publikum kommer til at være en del af den her forestilling. De kommer til at blive snakket til og spillet til. Det tror jeg vil give en følelse af at blive inddraget i det her drama, og det bliver vedkommende, siger Martin Nyborg.

Men stykket bunder stadig på klassiske træk fra trekantsdramaet, som da det undervejs lykkes Gustav at få Adolf til at betvivle sin kærlighed.

Min fordom om trekantdramaer er, at man som skuespiller kan spille det med hovedet under armen – er det sådan?

- Nej, det synes jeg ikke. Der er en lille smule krimi over det. Der er rigtig mange ting som man ikke ser fra start, som åbenbarer sig undervejs, siger Camilla Gjelstrup, der i stykket spiller Tekla.

Selvom stykket virker som en kærlighedshistorie vi alle har set før, så gemmer der sig ting under overfladen.

- Der er rigtig meget her, som er uudtalt, hvor i en Hollywood-film ville man udtale nogle flere ting, siger Niels Anders Manley, der spiller den unge kunstner og Teklas mand Adolf.

Kreditorer er oprindeligt skrevet af August Strindberg i 1980, men nu giver Martin Nyborg altså sit take på kærlighedshistorien.

- Jeg glæder mig, men jeg bliver nødt til at tænke på en dag af gangen, for der er så meget vi skal nå inden vi når der til, siger Martin Nyborg.

Kreditorer har premiere på Aalborg Teater onsdag den 8. maj.


Seneste nyt

fra Nordjylland