Tricktyv på spil i Fjerritslev: Udgiver sig for at være fra Fjernvarmeværket

Ældre borgere i Fjerritslev har oplevet at få besøg af en mand, der udgiver sig for at være fra fjernvarmen. Manden er dog ikke kommet for at tjekke fjernvarmen, men for at stjæle fra de ældre borgere.

Først var der ’Louise-manden’ i Aarhus, så var der ’Elise-manden’ i København, og nu har Nordjylland fået ’Fjernvarme-manden’.

Fælles for de tre mænd er, at de allesammen forsøger at snyde borgere, snige sig ind i deres hjem og stjæle de værdier, de kan finde.

’Fjernvarme-manden' går efter ældre borgere

I København og Aarhus er mændene gået ind i flere hjem, med håbet om at hjemmene står tomme og ulåste. Hvis der derimod har været nogen hjemme, har de spurgt efter en pige med henholdsvis navnet Louise eller Elise.

quote Han sagde til én af vores kunder, at hun skulle gå ud på badeværelset og lytte til radiatoren, og det gjorde hun så. Imens havde han mulighed for at rode i skufferne. Han slap afsted med 4.000 kroner.

Kenny Lundtoft, driftsleder, Fjerritslev Fjernvarmeværk

I Fjerritslev har en tricktyv fået en anden idé. I stedet for at spørge efter en person, udgiver han sig for at være fra Fjerritslev Fjernvarmeværk.

- Vi er bekendte med, at to af vores ældre kunder har oplevet, at der er kommet en mand, som har udgivet sig for at være fra vores firma, men det er han ikke, siger driftsleder, Kenny Lundtoft.

Stjal 4.000 kroner fra ældre kvinde

Manden, der har udgivet sig for at være fra Fjerritslev Fjernvarme, har ikke været iført det gule tøj, firmaets medarbejdere ellers altid har på på arbejde. Det har fået nogle beboeres alarmklokker til at ringe, men ikke alle har været lige opmærksomme.

- Han sagde til én af vores kunder, at hun skulle gå ud på badeværelset og lytte til radiatoren, og det gjorde hun så. Imens havde han mulighed for at rode i skufferne. Han slap afsted med 4.000 kroner, siger Kenny Lundtoft.

Fjerritslev Fjernevarmeværks kunder beskriver manden som mellem 25 og 30 år og høj og spinkel af statur. Han har i de tilfælde, hvor han har forsøgt at komme ind i primært ældre borgeres hjem, været iført joggingtøj og en lille taske – med andre ord en påklædning, som ingen af medarbejderne i Fjerritslev Fjernvarme vil iklæde sig på arbejde.

Fjerritslev Fjernvarmeværk advarer kunder

Fjerritslev Fjernvarmeværk har sendt en akutbesked ud til de kunder, der er tilmeldt deres sms-ordning, og også på deres hjemmeside advarer de deres kunder.

Skulle man alligevel være i tvivl om, hvorvidt det er en af medarbejderne fra fjernvarmen, der banker på, lyder anbefalingen, at man ikke lukker vedkommende ind, men straks ringer til Fjerritslev Fjernvarme for at høre, om de har sendt en medarbejder ud til adressen.


Seneste nyt

fra Nordjylland