Tricktyve stjæler fra ældre nordjyder

Engelsktalende tricktyve har stjålet smykker fra flere ældre damer i Nordjylland. OPDATERET.

En gruppe "sigøjnertyper" bestående af to mænd og en kvinde har onsdag udsat flere ældre kvinder for tricktyverier. Det oplyser Nordjyllands Politi til TV2/Nord.

Klokken 11.15 fik en 64-årig kvinde ved Valsgård ved Hobro opmærksomt bremset et tyveri af sin halskæde, da hun ville hjælpe to mænd og en kvinde med at finde vej på et kort.

Mindre heldig var en 91-årig kvinde, der blev stoppet i Vejgård med sin rolator. De ville sælge hende smykker, men mens hun prøvede tyvenes fingerring, fik hun stjålet sit ur. Hun opdagede det først senere, da tyvene var langt væk. Eller rettere sagt tættere på Aalborg centrum.

For på Annebjergvej i Aalborg blev en 87-årig kvinde frarøvet sine halskæder på ved en lignende manøvre. Ved de to tyverier i Aalborg var det dog kun to mænd, der stor for tyverierne.

Og klokken lidt i fem måtte endnu en ældre kvinde se sig bestjålet, da hun på Luneborgvej i Tylstrup blev stoppet af en mørk bil på tyske plader. Her ville de tre personer have hjælp til at finde det nærmeste hospital, men tog i samme moment hendes smykker.

I samme by bare på Albert damsvej var en 67-årig kvinde mere opmærksom. Hun blev også bedt om vejhjælp af tre udlændinge, men da hun ikke havde nogle smykker på, kørte de hurtigt igen. Kvinden blev mistænksom og lagde derfor mærke til den tyske bils nummerplade.

Vagtchef Frank Liltorp opfordrer derfor folk, og især ældre kvinder, til at skærpe opmærksomheden:

- De søger kropskontakt for at kunne fjerne de værdigenstande, man har på sig. Så hold dig på afstand og få absolut ikke nærkontakt, siger vagtchefen.

De ældre ofre har ikke kunne give politiet et detaljeret signalement - udover at tyvene ligner sigøjnere, er omkring de 30 år og at de kører i en sort Mercedes på tyske plader med registreringsnummer BM-F 9819.

Hvis man har oplsyninger i sagen, bedes man rette hendvendelse til Nordjyllands Politi på 114.


Seneste nyt

fra Nordjylland