TV2 Nord

Trillingsgaard takker af

02:54

Efter en menneskealder som Jyllands ukronede underholdningskonge takkede Ernst Trillingsgaard i dag af i Aalborg Kongres og Kulturcenter, hvor han har trukket verdensnavne til siden 1985.

Ernst Trillingsgaard blev fejret af kendte og ukendte fra hele landet, da han onsdag takkede af efter 50 år i branchen.

Direktør Ernst Trillingsgaard sagde ved en overvældende og festlig afskedsreception med knap 900 gæster farvel til kolleger, venner, samarbejdspartnere, kunstnere, musikere, politikere og organisationsfolk fra hele Danmark. I mere end 50 år har han hentet kultur, møder og messer til huse først i 20 år som direktør i Holstebrohallen og siden 1985 som direktør i AKKC.

Dagens reception var nærmere en stor underholdningseftermiddag med indslag af både kunstnere, sangere, medarbejdere og lokale grupper. Ernst Trillingsgaard havde frabedt sig taler, men helt slap han ikke. Bestyrelsesformand for AKKC, Peter Rindebæk understregede den enorme indsats, der gennem mere end tre årtier har gjort huset til en væsentlig spiller både inden for kultur, møder og messer. Trillingsgaard afleverer sit værk i topform.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen understregede ligeledes, at Ernst Trillingsgaard ikke alene har skaffet store stjerner, konferencer, kongresser og messer til byen. Han har været med til at opbygge nordjydernes selvforståelse af, at her tager man hænderne op af lommen, og så skal det nok lykkedes. Og at selvom Aalborg ligger i nord, så kan byen sagtens sætte sig selv i centrum med store kulturoplevelser. En meget bevæget borgmester sagde på hele byens og regionens vegne stort tak for en uforlignelig æra, som søndag den 30. april slutter, og en ny kan begynde.

- Mit liv har været et eventyr, som selv ikke H. C. Andersen kunne have skrevet bedre, sagde Ernst Trillingsgaard.

Fra 1. maj venter pensionstilværelsen, og så alligevel ikke, for forude venter et aktivt liv, for sætte sig hen i en stol ved alle, at det kan en Ernst Trillingsgaard ikke. Han har bare endnu ikke lige haft tid til at tænke på, hvilke private aktiviteter, han nu skal prøve at have tid til. 

Har du et godt tip?

Aktuelle serier på Salto

Flere nyheder fra TV2 Nord