Truede med at skære ører og næse af: 29-årig mand fængslet for røveri

En 29-årig mand fra Jerup skal i fængsel for røveri og vidnetrusler.

En mand fra Jerup er fredag blevet idømt 1 år og 9 måneders ubetinget fængsel ved Retten i Hjørring for røveri og vidnetrusler.

Røveriet skete om natten den 20. maj 2018, hvor den 29-årige trængte ind i en tidligere kammerats hjem i Ålbæk sammen med en anden kammerat ved at kaste en potteplante gennem et vindue og låse døren op.

Offeret lå i sengen og sov med sin kæreste, men parret blev vækket af den 29-årige, som rakte en kniv frem og truede med at skære offerets ører og næse af, hvis ikke han betalte 500.000 kroner.

Det fortæller Thomas Klingenberg, der er anklager ved Nordjyllands Politi.

- Manden havde ikke pengene, så røveriet mislykkedes, siger anklageren.

Den 29-årige og hans kammerat forlod offerets hjem, og på vej derfra stak den 29-årige kniven i dækket på offerets bil.

Truede med at slå anmelder ihjel

Det var formentlig den 29-åriges kammerat, som tog initiativ til røveriforsøget. Kammeraten mente nemlig, at offeret havde oplyst politiet om, at han var i besiddelse af kokain. Alle tre involverede kender hinanden.

quote Han sagde, at nu havde offeret to dage til at trække anmeldelsen tilbage, ellers ville han tage 12 år i spjældet for at slå ham ihjel.

Thomas Klingenberg, anklager, Nordjyllands Politi

- Det var et narkoopgør – og nu skulle de to kammerater så besøge deres tidligere kammerat med en kniv, siger Thomas Klingenberg.

Episoden blev anmeldt til politiet, som ikke havde held med at finde den 29-årige. Tre måneder efter – den 21. august klokken 23.15 – trængte den 29-årige så endnu en gang ind på offerets bopæl, hvor døren stod ulåst.

- Han sagde, at nu havde offeret to dage til at trække anmeldelsen tilbage, ellers ville han tage 12 år i spjældet for at slå ham ihjel, siger anklageren.

Truslen skræmte dog ikke offeret til at trække anmeldelsen tilbage. I stedet blev truslen meldt til politiet.

Anholdt ved et tilfælde

Den 7. september blev den 29-årige varetægtsfængslet, efter at han blev opdaget af en politibetjent ved et tilfælde. Betjenten genkendte ham i toget mellem Frederikshavn og Skagen.

Ved grundlovsforhøret nægtede manden sig skyldig, men fredag valgte han så at tilstå både røveri og vidnetrusler. Det udløste en straksdom på 1 år og 9 måneders fængsel. En dom, som manden modtog.

Udover røveri og vidnetrusler blev den 29-årige dømt for hærværk og brugstyveri af et køretøj.

Den anden mand, som var med under røveriet, skal også have behandlet sin sag, og her kan den 29-årige blive indkaldt som vidne.


Seneste nyt

fra Nordjylland