Truet EU-fællesskab fejret i Aalborg

00:21

Rom-traktaten fyldte i dag 60 år

Rom-traktaten fyldte lørdag 60 år, og det blev markeret med optog og demonstration i flere byer i Europa, heriblandt Aalborg.

EU er sådan en størrelse, der mildest talt er delte meninger om. Efter 60 år med et europæisk fællesskab peger flere og flere politiske kræfter på, at EU mest af alt er en forældet hæmsko, og det første land i form af England har allerede forladt unionen.

Men lørdag skulle stridighederne skrinlægges for en stund, mente Europæisk Ungdom Nordjylland. For lørdag fyldte Rom-traktaten, som også bliver kaldt EU's forfatning, 60 år. Og det var værd at fejre. Med demonstration, musik, balloner og et optog igennem Aalborg midtby.

På den måde ville foreningen gøre opmærksom på de mange resultater, EU har skaffet gennem årene, for fred, frihed og økonomisk fremgang i hele Europa.

- Det er simpelthen for at fejre den europæiske union og den sikkerhed og den fred, som unionen har været med til at skabe og har skabt for os. Simpelthen. Derfor denne her demonstration, sagde Jesper Tholstrup, næstformand for Europæisk Ungdom Nordjylland.

Alle var inviterede med til markeringen, og mange havde taget imod og gik med i optoget gennem Aalborg. 

00:12

Rom-traktaten fyldte i dag 60 år

Luk video

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord