Truppen skal slankes og træningslejr i fare

Træner Peter Sørensens gamle og nye hold mødes på søndag. Flere spillere kan se frem til ikke at få kontraktforlængelse.

Hobro Ik tager på søndag imod træner Peter Sørensens gamle klub, Silkeborg IF, på DS Arena i Hobro. Silkeborg ligger nummer 14 og sidst i Superligaen med bare seks point, mens Hobro er uden sejr i de sidste fire kampe og ligger nummer 14 med 12 point.

Træner Peter Sørensen vil ikke bruge de mange skader, der har ramt holdet her i efteråret, som undskyldning.

- Men når skaderne begynder at ramme dem, som afløser de i forvejen skadede spillere, har det selvfølgelig indflydelse på holdet og de mange nederlag, udtaler Peter Sørensen, der selvfølgelig glæder sig til at tage imod sin gamle klub i weekenden. Peter Sørensen er stadig bosiddende i netop Silkeborg.

Økonomi skal strammes og trup skal slankes

Uden for banen har sportschef Jens Hammer Sørensen andre problemer at slås med. Først og fremmest vil Hobro Ik skille sig af med nogle af de mange kontraktspillere, der har svært ved at tilspille sig en fast stamplads på superligaholdet.

Hobro Ik tager på søndag imod træner Peter Sørensens gamle klub, Silkeborg IF

Lige nu har Hobro 27 spillere på kontrakt, og det tal skal ifølge klubben ned på omkring 24.

Og da Hobro i sidste spillerunde tabte til Horsens, betød det ikke kun tab af point men også penge, da der efter sidste spillerunde blev uddelt de såkaldte TV-penge. Og her blev der netop ingen penge til Hobro, der blev overhalet indenom af netop Horsens som man tabte 1-0  til på udebane. 

- Det handler altid om penge, så nu slanker vi truppen, siger sportschef Jens Hammer Sørensen.

Og det er ikke det eneste, sportschef Jens Hammer Sørensen skal tage stilling til lige nu.

Træningslejr i fare

Hvert år i januar/februar måned tager de fleste superligahold på træningslejr i udlandet som optakt til den nye sæson.

Og her har Hobro de seneste år benyttet Tyrkiet som fast træningslejr men på grund af den politiske uro, så overvejer klubben, om man helt skal aflyse træningslejren i det uroprægede land.

- Vi følger situationen nøje hver dag, og det er klart, at hvis vi føler os bekymrede for spillere og lederes sikkerhed, så aflyser vi og bliver hjemme, siger sportschef Jens Hammer Sørensen.

Sportschef Jens Hammer Sørensen

Ifølge sportschefen så har Hobro IK allerede indbetalt et større depositum til det sted, Hobro IK plejer at benytte. 

Om de penge er tabt, hvis Hobro IK vælger at blive hjemme som følge af den politiske uro, melder historien ikke noget om. 

- Det er ikke sådan nogle ting - som at følge med i politisk uro i andre lande, en sportschef i en fodboldklub som Hobro IK plejer at sidde og arbejde med, men det tager vi med, siger Jens Hammer Sørensen.

Hobro mod Silkeborg fløjtes op kl 12.00 og kan ses direkte på TV3 Sport.


Seneste nyt

fra Nordjylland