GomSpace fyrer 40: Trykket stemning blandt ansatte

03:02

Millionunderskud og tøvende kunder koster 40 ansatte jobbet hos en af Nordjyllands ellers mest fremgangsrige virksomheder, GomSpace i Aalborg.

Der går en måneds tid, før der sættes navne på de afskedigede hos GomSpace i Aalborg.

Op mod 40 medarbejdere, eller hvad der svarer til 20 procent af de ansatte i Aalborg-virksomheden GomSpace, skal til at lede efter nyt arbejde.

Det blev meldt ud tirsdag.

Læs også GomSpace må skære 40 stillinger

- Der er ingen tvivl om, at alle er berørte over situationen, og det er en rigtig kedelig situation, som firmaet har meldt ud i dag, siger Per Koch, der er program manager på GomSpace.

De mange afskedigelser kommer primært til at ske i udviklingsafdelingen. Virksomheden skal nemlig skifte fokus fra udvikling til produktion. Dagens kvartalsregnskab for de første ni måneder af 2018 viste, at GomSpace har en stor stigning i deres omsætning på 69 procent, men der er underskud på små 50 millioner på driften. Desuden er kundernes købelyst gået ned i tempo.

Ingeniører hurtigt videre

Derfor er ledelelse og medarbejdere lige nu i gang med at forhandle om de mange afskedigelser.

- Lige nu er vi i en proces i forhold til at forhandle, og så længe den proces kører, er vi fra medarbejdernes side ikke i stand til at udtale os yderligere, forklarer Per Koch til TV2 Nord.

Læs også Vil du bygge nanosatellitter? GomSpace søger 50 nye medarbejdere

Akademikernes A-Kasse er klar med opbakning til de medarbejdere, der mister jobbet hos GomSpace. A-kassen repræsenterer flere af virksomhedens ansatte, blandt andet mange ingeniører.

- Jeg ville være meget mere bekymret, hvis det var andre faggrupper. Den her gruppe har det meget nemt normalvis. Vi ser dem meget sjældent hos os som ledige, og de kommer i hvert fald meget hurtigt i job igen, især dem der har erhvervserfaring, siger Birgitte Schierning, chefkonsulent hos Akademikernes A-Kasse.

Ifølge den administrerende direktør hos GomSpace, Niels Buus, går der en måneds tid, inden der bliver sat navn på, hvilke medarbejdere der skal afskediges.

Flere nyheder fra TV2 Nord