Tulip-ansatte nedlægger arbejdet

Godt 100 produktionsmedarbejdere hos Tulip i Aalborg har nedlagt arbejdet.

Tirsdag nedlagde aftenholdet på Tulip på Østerbro i Aalborg arbejdet, og onsdag morgen fulgte dagholdet trop. Dermed har godt 100 produktionsansatte nedlagt arbejdet i protest mod det løntilbud Tulip har givet dem i forbindelse med ændringer i produktionen.

- Det handler om at fabrikken tidligere i år har fået nyt udstyr, der skaber en grundlæggende ændring i produktionen, og derfor er der blevet lavet nye akkorder, fortæller kommunikationschef ved Tulip Rune Pedersen.

Den nye akkord er lavet i samråd med Dansk Industri og de ansattes fagforening NNF og ville betyde at de ansatte kunne se frem til en lavere løn.

- Derfor har vi tilbudt dem en fastlønsaftale, som dog stadig vil betyde en lidt lavere løn, siger kommunikationschefen. Og det er altså på den baggrund at de næsten 100 mand er gået hjem.

Tillidsmand Kim Hare vil ikke udtale sig om konflikten, fordi den bunder i en pågående lønforhandling, men oplyser, at aftenholdet i eftermiddag skal tage stilling til om arbejdsnedlæggelsen skal fortsætte. Det samme er tilfældet med dagholdet, der torsdag morgen skal tage samme beslutning.

Fabrikken i Aalborg producerer hovedsageligt frosne frikadeller til Frankrig, Tyskland og Sverige, så Rune Pedersen forventer ikke at arbejdsnedlæggelsen påvirker kunderne.


Seneste nyt

fra Nordjylland