Turisterne er vilde med billigere billetter - Læsø sætter reservefærge ind

Læsøfærgen fragter langt flere passagerer frem og tilbage mellem den lille ø, efter statstilskud sænkede billetpriserne.

51 procent flere passagerer i april, 11 procent flere i juni og 8 procent flere i maj - Læsøfærgen, der sejler mellem Frederikshavn og Læsø, kan melde om markant flere passagerer på ruten i forhold til sidste år. 

Det fortæller direktør hos Læsøfærgen, Lars Rieks. 

Årsagen til stigningen skal findes i statens tilskud til færgeovergange, der har gjort det muligt at sænke billetpriserne. 

- De lave priser er den eneste årsag. Det er måske en lidt kedelig årsag, men det har haft kolossal betydning, siger Lars Rieks. 

Udover flere passagerer fragter færgen også mange flere biler i forhold til sidste år. I juni blev 21 procent flere biler sejlet mellem Læsø og Frederikshavn, og i maj var det 20 procent flere. 

De mange passagerer og biler har tvunget færgeselskabet til at tage deres reservefærge i brug, og den er nået at blive brugt cirka 60 gange i løbet af den her sæson.  

Prisfaldet i billetterne har også gjort det muligt at udvide sæsonen, så der kommer flere passagerer med i april og maj, samt august og september. Den udvidede sæson er dog ikke uden problemstillinger, fortæller Lars Rieks.

- På Læsø har man skullet vænne sig til den udvidede sæson, så de ikke holder lukket, når passagerne kommer over, siger han.

- Så vi har opfordret erhvervslivet til at gøre sig klar på de nye sæsoner, men det er selvfølgelig et problem, hvis man ikke kan finde arbejdskraft uden for sæsonen. Nogle restauranter har for eksempel svært ved at finde kokke og tjenere, så de kan holde længere åbent.

Tendensen med de flere passagerer ser ud til at fortsætte her i de efterfølgende måneder. Juli stikker ud med et mindre fald i passagerer, hvilket ifølge Læsøfærgen skyldes det kølige og regnfulde sommervejr. I august er der dog allerede en stigning i passagerer igen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland