Turisterne øger detail-omsætning betragteligt

Når turisterne gæster steder som Blokhus, så kan det mærkes på den gode måde økonomisk for handelslivet i Jammerbugt Kommune; for turisterne står nemlig for en fjerdedel af al omsætning i detailhandlen.

Turisterne strømmer til Jammerbugt, og det er godt for detailhandlen. De bidrager nemlig i høj grad til en øget omsætning i detailbranchen – både når det kommer til dagligvarer og til udvalgsvarer, såsom sko og tøj.

Turisternes andel af omsætningen i detailhandlen i Jammerbugt Kommune er ikke uvæsentlig. Den udgør ca. 24 pct.  af detailhandlens samlede omsætning, i kroner er det i størrelsesordenen 420 millioner kroner.

Det viser en undersøgelse, som Jammerbugt Kommune selv har lavet. 

Tallene er overordnet set positive. Så ud over at glæde kommunen, bliver de også brugt aktivt i den fremtidige planlægning.  

- Vi bruger tallene, når vi planlægger rammerne for detailhandlens udvikling. Dermed er vi med til at sikre, at omfanget af arealer til detailhandel er tilstrækkeligt, at arealerne har den rigtige beliggenhed, og at tilgængeligheden til arealerne for både kunder, detailhandlere og leverandører af varer er god, siger borgmester Mogens Christen Gade (Venstre), Jammerbugt Kommune.

Antallet af butikker i Jammerbugt Kommune er i perioden faldet med 5 pct., og det relative lave fald forklarer Jammerbugt Kommune med den omfattende turisme – især i kystbyerne – og befolkningstilvæksten i Aabybroområdet.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland