Teater: Turisterne svigter nordjysk badeby - nu må de lokale tage affære

Mandag aften er der generalprøve på Vendsyssel Teaters juleforestilling "Turisterne", hvor eksistens om tomme butikker er omdrejningspunktet.

Turisterne svigter den lille badeby Klitby. Nordmændene vil kun leje primitive sommerhuse, tyskerne tager mad med hjemmefra og turisterne fra Hellerup vil hellere til Skagen. Turistbureauet i den fiktive nordjyske by er udgangspunkt for historien i årets juleforestilling på Vendsyssel Teater.

- Det handler om eksistens og om, hvad der sker, når der ikke kommer nogle kunder i butikken. De prøver at lægge en plan for, hvordan de kan få turisterne til at komme til Klitby, fortæller Louise Schouw, som instruerer forestillingen "Turisterne".

- Det er en hjertevarm og juleagtig komedie, som handler mere om mennesker end om prut og knas, om man så må sige, siger skuespiller Lone Rødbroe.

quote - Og så kan man være vis på, at det ender godt, og at der dufter lidt af brunkager og snevejr, når man går ud. Det er jo ikke skidt.

Lone Rødbroe, skuespiller

Julefreden i Klitby er truet, men otte klassiske julesange er blevet nyfortolket og skal være med til at få den gode julestemning ind i forestillingen.

De mange døre i scenografien skal lede tankerne over på de klassiske lågejulekalendre, hvor man spændt kan vente på at få at se, hvad der gemmer sig bag den. Vi kommer blandt andet ind på turistbureauet, ind i folks stuer og ind i frisørsalonen.

- Frisøren i fortællingen har hæklet så meget julepynt, så I ikke tror, det er muligt, fortæller Lone Rødbroe.

Garanti for julestemning

Vendsyssel Teater har selv sat årets juleforestilling op, og selvom det har givet mulighed for at være kreativ, så er der nogle elementer, der er, som de nok skal være i en juleforestilling. Det er en forestilling, teatret selv har sat op, og derfor er det også teatrets faste skuespillere, der indtager rollerne i stykket, hvor julefreden i en lille nordjysk badeby er truet.

- Jeg laver forestillinger, hvor man går hjem med et stort smil på læben og med julen i sit hjerte, siger Louise Schouw.

- Og så kan man være vis på, at det ender godt, og at der dufter lidt af brunkager og snevejr, når man går ud. Det er jo ikke skidt, siger Lone Rødbroe.

"Turisterne" har premiere onsdag den 21. november og spiller frem til 20. december.

I aften er der generalprøve på Vendsyssel Teaters juleforestilling

Seneste nyt

fra Nordjylland