Turistflugt fra Nordjylland

Alene i 2013 var der 100.000 færre turistovernatninger i Nordjylland i forhold til året før.

Ferie i Nordjylland er langt fra så populært, som det var for kun få år siden. Tal fra VisitNordjylland viser, at regionen siden 2008 har mistet en halv million overnatninger.

Erhvervs- og vækstministeriet har netop fremlagt en ny plan, der skal sikre bedre kvalitet og mere service hos dansk kystturisme, og spørgsmålet er så, om det er nok til at vende udviklingen.

I den nordjyske turistbranche ser de nemlig et højt prisniveau som den primære årsag til, at turisterne vælger at holde ferie et andet.

- Danmark er et dyrt land, og hvordan kan man kompensere for det? Og der er det jo et spørgsmål om, hvad kan man fra politisk hold gøre ved sådan noget som prisen, siger Kaj Frederiksen, der er direktør i Sol og Strand.

- Hvis vi skal have boostet turismen meget, så kræver det, vi får sænket vores udgiftsniveau, for vi er dyrere, og vi er væsentligt dyrere end vores konkurrenter i udlandet, siger Niels Bro, der er direktør i Skallerup Klit Feriecenter.

TV2/Nords nyhedsmagasin Konsekvens fokuserer i aften på, om billigere priser eller mere kvalitet skal redde turismen i Nordjylland. Se med 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland