Turistindustrien forventer flere nordmænd

Nye hurtigfærger giver forventninger om endnu flere norske turister til Nordjylland. Nul kahytter på færgerne sender turisterne i land for at overnatte.

Turistindustrien i Nordjylland forventer en endnu større invasion af norske turister, når rederiet Color Line i løbet af sommeren indsætter sin hurtigfærge nummer to mellem Norge og Hirtshals. Den første færge blev indsat for en måned siden.

Rederiet har netop besluttet at lukke Oslo-Hirtshals-ruten, som har været besejlet af en ældre, langsomtsejlende færge. I stedet indsættes en ny 211 meter lang SuperSpeed-færge til juni, og dermed forsvinder kahytterne helt på Color Line-færgerne over Skagerrak.

Til gengæld kan passagererne komme hurtigere frem og derfor overnatte på land i stedet for til søs.

Marketingchef Pia Sørensen fra hotelkæden Helnan International siger, at der vil komme mange flere nordmænd til Nordjylland nu. Hun kan dog ikke sætte tal på forventningerne for de to kædehoteller Phønix og Hotel Hvide Hus i Aalborg med tilsammen 420 værelser.

- Men vi kan allerede mærke en øget interesse. Nordmændene har ventet på de nye færger, siger hun.

Turistorganisationen Visit Nordjylland mener også, at nordmændene vil strømme til i endnu større tal, end det var tilfældet i 2007. Her havde nordmænd lidt over 900.000 overnatninger i Nordjylland svarende til 36 procent af det samlede antal norske overnatninger i Danmark.

Direktør Lars Enevold Pedersen oplyser, at årsagen til rejsen tidligere var "sejlturen alene" for mange nordmænd.

- Nu er det destinationen og oplevelserne i land, der tæller. Vi skal blive endnu bedre til at vise seværdighederne frem, og der er ingen tvivl om, at når kahytterne på færgerne forsvinder, så vil vi få flere turister og omsætning i land, siger Lars Enevold Pedersen.

Blandt feriehusudlejerne er der også store forventninger om en større norsk turistinvasion.
/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland