Tusindvis af indsigelser fra landmænd

Flere tusind landmænd har landet over har gjort indsigelse imod regeringens vandmiljøplaner. Der var frist i dag - derfor var flere hundrede nordjyske landmænd taget til Aalborg for at aflevere protesten i samlet flok.

I alt var omkring 150 landmænd mødt personligt op i Aalborg for at aflevere deres indsigelser mod vandmiljøplanerne. Planer, der efter deres mening slet ikke giver mening at gennemføre.

- Vi har jo set eksempler på, at Thisted Lufthavn skal skæres direkte igennem landingsbanen, og vi har også eksempler på, at

Tverstedsøerne skal blokkes, så der ikke bliver det naturskønneområde deroppe, siger Formanden for LandboNord, Niels Vestergaard Salling.
En af de fremmødte landmænd er Ivan Hansen fra Sindal. Han frygter, at en tredjedel af hans jord bliver oversvømmet, så jorden ikke længere kan dyrkes, hvis vandmiljøplanerne gennemføres efter planen.

- Så er jeg nødt til at tage nogle beslutninger om, at vi må fyre nogen folk. Det kan blive to arbejdspladser bare ude på vores ejendom, og så giver det yderligere en masse mistede arbejdspladser i følgeerhvervene, siger Ivan Hansen.

I alt er der kommet over 2000 indsigelser ind landet over. Nu skal de læses igennem, så der kan laves et oplæg til regeringen om vejen frem.


Seneste nyt

fra Nordjylland