TV: Aalborg mangler boliger til flygtninge

Aalborg Kommune modtager 587 flygtninge i år. Aalborg er dermed den kommune der skal modtage flest flygtninge, og det betyder mangel på boliger.

Kærby Hvilehjem var indtil fornyligt et plejehjem. Nu er det lukket og er omdannet til boliger for flygtninge. Bahaa Chaher Zrik er en af de flygtninge der netop er flyttet ind. Han er flygtet fra militærtjeneste i Syrien.

- Værelset er fint. Det ligger midt i byen. Jeg er glad for at være her, siger han.

Plejehjemmet en midlertidig bolig for flygtningene. Oprindeligt var det meningen at der skulle bo en flygtninge på hver af de 28 værelser, men kommunen har svært ved at finde boliger nok. Derfor kommer flygtninge til at bo to og to sammen. Bahaa havde også fået tildelt en værelseskammerat, men de kom aldrig til at bo sammen.

- Min værelsekammerat ville ikke dele værelse med mig. Han vil have privatliv, fortæller Bahaa.

De nye indbyggere flytter ind i almennyttige boliger og hos private udlejere. Alligevel har kommunen svært ved at følge med, for der kommer 50 nye flygtninge hver måned.

- Med 50 flygtninge om måneden og når der kommer så mange enlige, så er det vanskeligt at få tilstrækkeligt med boliger til alle. Derfor er vi nødt til at bruge nogle midlertidige boliger til nogen af dem der kommer, fortæller Gurli Fuglsang Joensen. Hun er koordinator for modtagelsen af flygtninge i Aalborg Kommune

Siden 2003 har Aalborg Kommune været fritaget fra at modtage flygtninge, fordi kommunen allerede har et stort antal indvandrere. Den praksis bryder udlændingestyrelsen i år, hvor Aalborg med et er bliver den kommune der skal modtage flest flygtninge. Tallet hedder 587.

- Det kom bag på os. Vi havde forventet at skulle modtage 200 flygtninge, siger Gurli Fuglsang Joensen.

Bahaa har en lang it-uddannelse og er gift. Han håber på snart at få sin egen lejlighed.

- Min kone og jeg, vi vil gerne have noget privatliv. Det er den største grund, siger Bahaa.


Seneste nyt

fra Nordjylland