TV: Æde-konkurrence vækker forargelse

02:05

Foto: Henriette Maj Pedersen

1 af 2

På TV2/Nord bragte vi i går et indslag om en ædekonkurrence på en café i Løgstør - det har vakt stor forargelse blandt seerne.

"At udstille overflod og madsvineri på den måde er usmageligt. Føj!"

"Simpelthen for ulækkert! Fy for helvede noget madsvineri!"

Nordjyderne lægger ikke fingrene imellem i deres kommentarer på TV2/Nords facebookprofil, efter vi i går bragte et indslag om en ædekonkurrence på caféen "Hos Tetzlaff" i Løgstør. Her skulle deltagerne forsøge at spise en burger på to kilo med tilhørende pommes frites på under en halv time.

- Næsten uanset hvad man finder på at lave, vil der komme negative og positive reaktioner. Det må man så forholde sig til, konstaterer Niels Tetzlaff, indehaver af "Hos Tetzlaff".

Han er ikke overrasket over, at der er kommet reaktioner på gårsdagens konkurrence, men maner alligevel til besindighed.

- Folk skal også være velkommen til bare at bestille den og så spise hvad de kan. Det skal være op til dem selv. Så jeg synes absolut ikke, at vi opfordrer til madsvineri eller overforbrug på nogen som helst måde, siger han.

Det gigantiske måltid er heller ikke decideret farligt for et ellers sundt menneske, men har man først indtaget de små 4000 kalorier, som burgeren indeholder, skal der alligevel en del til at forbrænde dem.

- Du skal løbe hvad der svarer til et maratonløb, fortæller Tina Beermann, ledende klinisk diætist på Aalborg Universitetshospital.

Hun vil da heller ikke anbefale, at man indtager et så stort måltid.

- Man vil opleve et voldsomt ubehag, fordi mavesækken bliver rigtig udspilet. Det er jo to kilo mad, man spiser! Plus det er rigtig fed mad, der er 210 gram fedt i sådan en burger, siger hun.

På "Hos Tetzlaff" i Løgstør bliver gigantburgeren dog ikke taget af menuen foreløbig.

- Så længe der er interesse for den, har vi tænkt os at køre videre med den, fastslår Niels Tetzlaff.

Flere nyheder fra TV2 Nord