TV: Klitmøller-verdensmester på dybt vand med surfende kvinder

03:34

SUP-verdensmesteren Casper Steinfath fra Cold Hawaii skulle undervise 16 kvinder over 35 år i vandsporten Stand Up Paddle - se reportagen her i artiklen.

Stand Up Paddle-verdensmesteren Casper Steinfath fra Klitmøller afholder jævntligt kurser i den spirende vandsport. 

TV2 Nord var med, da han for første gang skulle lære 16 kvindelige begyndere over 35 år at stå på et surfbræt - de fleste havde aldrig prøvet noget lignende. 

Det var en personlig udfordring for Steinfath at håndtere kvinderne, som dog klarede sig over al forventning. 

- Jeg er spændt på at komme ud i dag. Det bliver vildt at tage en masse mennesker i hånden og se dem overkomme deres grænser og prøve noget nyt, sagde Casper Stenfaith orud for kurset.

- Kvinderne har en energi, jeg ikke er vant til, og jeg tror, det bliver rigtigt sjovt derude. Vi skal nok lige ud på vandet, så bliver de nok lidt mere stille. Det bliver i hvert fald et eventyr, fortsatte han, inden han tog kvinderne med ud på vandet. 

Læs også Casper Steinfath – verdensmesteren fra Klitmøller

Janni fra Thy var en af dem, der valgte at springe ud i udfodringen. 

- Jeg tænker, at vi gamle kvinder har noget i benene endnu, så jeg forventer, jeg kommer op og stå på brættet. Nu er vi på søen i dag, men vi skal også på havet. Vi skal til Klitmøller, sagde hun. 

Du kan se reportagen fra kurset over artiklen. 

Casper Steinfath har vundet VM i Sup tre gange. Han er samtidig med til at arrangere verdensmesterskaberne, som til september afholdes i fælles værtskab mellem København og Cold Hawaii. 

I København skal disciplinerne på fladt vand afholdes, mens deltagerne skal ud på Cold Hawaiis populære bølger.

Læs også Cold Hawaii vinder surf-VM i 2017 sammen med København

Flere nyheder fra TV2 Nord