TV: Se AaB-profil vise rundt i nyt Superliga-hus

Den nye Superligabygning på AaB’s anlæg på Hornevej blev taget i anvendelse i september, og torsdag ved den officielle indvielse blev bygningen opkaldt efter den afdøde AaB-legnde Børge Bach.

Som et led i AaB’s strategi er der blevet skabt en tidssvarende bygning med topmoderne faciliteter for AaB’s Superligatrup.

- Med den nye bygning har vi sammen med vores moderklub AaB af 1885 investeret i fremtiden til glæde for hele klubben.

- Vi stiller store krav til spillere, trænere og ledere om at være professionelle, og derfor er det selvfølgeligt også essentielt, at vi som klub stiller faciliteter til rådighed, der matcher disse krav, siger sportsdirektør Allan Gaarde og tilføjer:

- Samtidig er det vigtigt at understrege, at vi stadig har vores gang og spiser både morgenmad og frokost i vores klubhus, så fællesskabet i AaB fremdeles er en bærende kraft i klubben.

Om navnet Børge Bach Huset forklarer Allan Gaarde:

- Som en af Danmarks mest traditionsrige klubber hylder vi historien, og Børge var personen, der satte en professionel retning for AaB eksempelvis i forhold til fuldtidsspillere, vores notering på Fondsbørsen og ansættelsen af en sportsdirektør i form af Lynge Jakobsen.

- Vores arv som klub vil det altid være vigtigt at videreføre, og derfor er det helt naturligt, at vi med Børge Bach Huset ærer en af de største personligheder i AaB nogensinde, siger Allan Gaarde.

Børge Bach gik pludseligt og alt for tidligt bort 8. juni 2016 i en alder af 71 år.

Børge Bach blev på banen noteret for 348 officielle kampe, hvor det også blev til 77 scoringer. Endvidere blev det i 1973 til en enkelt A-landskamp for Danmark.

Ikke mindst huskes matchvinderrollen i pokalfinalen i 1970, hvor Børge Bachs to pletskud sikrede en 2-1 triumf i slutkampen mod Lyngby Boldklub.

Efter spillerkarrieren repræsenterede Børge Bach siden 1977 AaB som holdleder, som formand for moderklubben, som administrerende direktør og som salgsdirektør i den professionelle afdeling, hvor han stoppede sit virke i 2013.

Børge Bach var om nogen manden, der reddede AaB fra konkurs i 1993, ligesom han som administrerende direktør var medvirkende til klubbens to første danske mesterskaber i 1995 og 1999 og første deltagelse i UEFA Champions League i 1995.

På nordisk plan var Børge Bach ligeledes i en årrække direktør for Royal League.

Børge Bach har modtaget AaB’s guldnål og var ved sin død formand for AaB’s Venner, ligesom han var en del af AaB’s ambassadørkorps.


Seneste nyt

fra Nordjylland