TV: Se eller gense 'Mysteriet om Scandinavian Star'

I lyset af de nye oplysninger om branden på Scandinavian Star i 1990 har vi fundet vores dokumentar "Mysteriet om Scandinavian Star" fra 2015 frem. Se den her.

Den tidligere danske hovedundersøger af branden på færgen Scandinavian Star, der den 7. april 1990 kostede 159 mennesker livet, stod søndag frem med nye oplysninger, der peger på, at besætningsmedlemmer på færgen stod bag de mange ildspåsættelser på færgen.

Overfor norsk TV2 svarer Flemming Thue Jensen, da han bliver spurgt, hvem der stod bag branden: 

- Det gjorde to fra mandskabet.

Flemming Thue Jensen har udtalt sig til Politiken og norsk TV2 og søndag stillede han så op ved et pressemøde i Oslo, som den private efterforskningsgruppe Stiftelsen efterforskning af mordbranden Scandinavian Star stod bag.

Her fremlagde gruppen og Flemming Thue Jensen de tekniske fakta og observationer, der peger i retning af, at det var besætningsmedlemmer, der stod bag branden.

Det er første gang at Flemming Thue Jensen, der er en af de mest vidende personer om branden, udtaler sig offentligt med sin viden.

- Hvis de havde snakket med os, og de ellers kunne tænke, så burde den sag være opklaret i 1990.

- Det burde være en sag for højrebenet. Lige så let som at opklare et cykeltyveri, siger Flemming Thue Jensen til norsk TV2.

I aften i nyhederne kan du møde Karina Burgdorff Jensen, der mistede sin far Torben Porsborg i branden på Scandinavian Star. Han fulgtes med den danske lastbilchauffør, der fejlagtigt blev udpeget som den ansvarlige for branden. Hun så søndag Flemming Thue Jensen fremlgge sin viden på pressemødet i Oslo, og TV2 Nord var med.

Indtil da kan du se eller gense dokumentaren "Mysteriet om Scandinavian Star" som TV2 Nord producerede i 2015.


Seneste nyt

fra Nordjylland