TV: Slagteriarbejdere må på jobjagt

01:46

Foto: Jesper Bo Winther (Arkivfoto)

1 af 2

Ledelsen af slagteriet Tican og fagforbundet NNF har mandag holdt møde om fremtiden for de 160 medarbejdere på Tican i Fjerritslev. På dagordenen var kort og godt: Hvad nu?

De 160 medarbejdere på Tican-slagteriet i Fjerritslev skal i gang med at kigge efter nyt job - det står klart efter mandagens møde mellem NNF og ledelsen i Tican.

- Vi havde fået at vide, at om de så arbejder på sydeuropæiske lønninger, så kunne det ikke lade sig gøre. Så det er ikke den vej rundt. Vi skal nok se om vi kan finde nogle andre job til de folk, siger John Christiansen, formand for NNF Nordjylland.

Derfor fokuserer både ledelse og fagforbundet NNF nu på en såkaldt socialplan for de ansatte - en model, man blandt andet kender fra konkurrenten Danish Crown.

- Nu går man ind og kigger på, hvad man kan lave af støtteforanstaltninger, der rækker ud over det lovgivningsbestemte. Det kan være at hjælpe med kompetenceafklaring og efteruddannelse, siger John Christiansen.

Og selvom nyheden om lukningen ramte de ansatte hårdt i fredags, tager de - trods alt - fremtidsudsigterne med oprejst pande.

- Det er ligesom om, at der kommer lidt mere ro på, når de ved, at ledelse og fagforening gør, hvad de kan, for at hjælpe dem videre - også til andre brancher end slagteribranchen, siger tillidsrepræsentant Johnny Olsen fra Tican i Fjerritslev.

- Nu går vi i gang med at afdække, hvad der er af jobåbninger - specielt på Tican Thisted. Men også andre af de virksomheder, vi har med at gøre. Og derudover holder vi selvfølgelig antennerne ude til alle mulige andre jobåbninger, siger John Christiansen.

Sidste arbejdsdag for de ansatte på Tican i Fjerritslev er den 7. november.